YALANCI MIDYE TAVA
Malzemeler:
500 g tavuk gögsü
7-8 adet sarimsak
2 kasik kekik
yarim su bardagi sirke
bir okadarda su
bulamak icin un
kizartmak icin
siviyag
siviyag
Yapilisi:
Tavuk gögsünü mümkün oldugu kadar ayni boyda küp küp dograyin..Bunlar 2 cm den büyük olmasin.
Sonra bunlari bir kaba koyun ,sarimsaklari soyun iri iri dograyin ,kekigi ekleyin sonra üzerine sirkeyi ve suyu dökün.Dolapta en az 2 saat bekletin.
Sonra suyunu süzün.Tuzlayin. Una bulayip kizgin yagda pisirin...
Bu arada azar azar pisirmek daha iyi sonuc veriyor....
26 yorum:
Canım bende yapmıştım harika bir lez
zet ellerine sağlık öpüyorum...
daha önce nerde duydugumu hatırlamıyorum ama duymuştum yalancı midyeyi ama nasıl yapıldıgını bilmiyordum tarif beni çok sevindirdi. biz çok severiz ailecek midyeyi ama işte bu agır metal içermesi yüzünden iyce azalttık böbreklerimize yüklenmemek için. ellerinize sağlık.
Daha önce duymuştum tavuk canavarıo olarak mutlaka deneyeceğim canım ellerine sağlık...
Daha önce okumuştum ama demedim hiç,görüntüsü nefis .. denenmeli mutlaka..
ellerine sağlık...
Sevgiler yolluyorum...
ellerıne saglık
Hiç denememişdim bu şekil de tavuk u farklı bir secenek ellerinize sağlık.
Deryacim süper bir tat öyle degil mi?
Sevgili Ece bende bloglarda hep karsilastim bu tarifle,sonrada denemek icin not almistim.O günden bugüne cok yaptim.Gercekten ilginc bir tat..
Pembe tatlar denemeni siddetle tavsiye ediyorum...Bilhassa sicakken dahada güzel oluyor.
Pelincim muhakkak denemelisin sevgiler.
Isilcim tesekkürler...
Sevdalitatlarim yorumun icin tesekkürler.Eskisehire selam ve sevgiler
bu cok guzel bir yemek oluyor denemistim
elinize saglik:)
Sarımsaklı her lezzete bayılırım...Görüntü süperrr ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Harika !!!
yılbaşı menüsü olarak bunu listeme alıyorum :))
ellerine sağlık mutlaka deniyeceğim bakalım ben becerebilecekmiyim ...
Teşekkürleeeeeeerrrr
Şahane görünüyor. Peki tadı tavuk gibi mi geliyor midye gibi mi ? Ellerine sağlık. Sevgiler...
SUNUM HARİKA-TARİF HARİKA EMEGİNİZE SAGLIK ARKADASIM-BEGENİ İLE TAKİP EDİYORUM
yemekkahvekokusu.blogcu
bu tarif tam benlik olmuş:)ilk fırsatta deneyecegim.eline saglık canım.sevgiler
Mom yorumun icin tesekkürler...
Gönülcüm sagol!!!
Yildizcim hosuna gittigine sevindim.....
Esincim tavuk gögsü pek baskin bir tat degildir biliyorsun.Verilen baharatta herzaman uyar...
Eh sirkeyede yattigi icin tavuktan ziyade daha cok midyeyi andiriyor...
Ama cok ilginctir ki benim kizim midye sevmez(daha dogrusu hic yemedi)ama bunu yiyor..Belkide tavuk oldugunu bildigi icin...
Edacim cok cok tesekkürler..
Hünerlielller ugradigin ve güzel sözlerin icin tesekkürler.
hayatım valla farkındayım evet çok ihmal ettiğimin:(((( ama 2010 itibariyle telaffi edicem hiç merak etme:)()))) çakma midyelerin harika görünüyor ilk fırsatta denicem bende...tavuk müptelası biri olaraktan böyle bir lezzetin keyfine varmam gerekir:))) sevgilerimle öpüyorum
Midyeyi çok severim bunu hiç duymamıştım, okuyunca çok hoşuma gitti. Ellerine sağlık :)
Deneyeceğim bende
Ellerine saglık Serap ablacık ,
yalancısı bölese gerçeki nasıl oluo ama :Pp
*Ailecek Yeni Yılınızı şimdiden çok
ama çook kutlarım :)
ellerinize sağlık nasılda güzel gözüküyor:) çok da değişik denemeli mutlaka..
harika :)
Canım,
yeni yıl sağlık, mutluluk,neşe getirsin.Tüm dileklerin olması dileğiyle,
sevgiyle kal.
Serapcigim...saglikli, bereketli ve güzel günler diliyorum yeni yilda...sevgiler
zehra
Ben başka bir taride sodalı olarak denemiştim.soda un ve baharat karışıma batırarak kızartmıştım.
çok güzel olmuştu. Bu tarifide deniycem buda çok güzel oluyordur eminim. elinize sağlık
cok mutlu yillar sekerim. hersey gonlunden gectigi gibi olsun yeni yilda. sevgiler opucukler.
Serapcım denedim...muhteşem oldu...çok teşekkürler bu tarif için...paylaştığın için...
çok öpüyorum...umarım yeni yılda ağzımızın tadı bozulmaz...çok öpüyorum canımmmmm
merhabalar ben bu tarifi başka biryerden alıp denemiştim,ama tadında sirkenin ekşimsi tadını hissettik,sizde öyle bir tat olmamış galiba neden olmuş olabilir?
şöyle yapmıştım 1.5 tavuk göğsüne önce tavuklarını üstünü basacak kadar su adından 1 su bardağı sirke koydum,hatta yedikten sonra keşke tavukları süzüldükten sonra sudan geçirseydim dedim,benim sirke oranımmı fazla oldu acaba?gerçi sizinde suoranınız az aynı hesaba geliyor,fikrinizi almak istedim.
Gülşahcım evet bıraz ekşilik oluyor....Sirke konmasının nedeni midyedeki hafıf ekşiligi saglamak ıcın olabılir...
Ama sen sirke oranını biraz az tutarsan veya tavukları ıyıce yıkarsan bunun önüne gecebılecegını sanıyorum.Zıyaretin ıcın teşekkür ederım..Sevgiler
Yorum Gönder