Bu hafif tatlıyı gecen yaz Türkiye'de bir yemek dergisinde görmüş ve Türkiye'min o güzel sulu ve tatlı karpuzundan hemen yapıvermiştim..daha sonra Almanya' ya dönünce kış mış derken bir türlü yayınlıyamadım.
Blog yazari Nejla'nin NARINCE düzenledigi Jöleli tatlilar etkinligi için bir seyler ararken arşifimde buldugum bu tatlıyıetkinlik için yayınlamaya karar verdim.
Kaymak icin: yogurt yapmak üzere kaynattığım ve daha sonra üzerinden topladıgım süt kaymagını kullandim..
Arzu edenler Dr Oetkerin hazir kaymak karışımını kullanabilirler..
KAYMAKLI KARPUZ JÖLESI
Malzemeler:
1 paket kırmızı jöle-Cilek veya kiraz
1 küçük karpuz
üzeri icin kaymak
Yapilisi:
Karpuzun kabuklarını soyup iri iri doğrayın.Çekirdeklerini çıkartın.
Bir kaba alıp el blenderi ile iyice ezin...
Jöleyi üzerindeki tarife göre ama su kullanmadan karpuz suyu ile ölcerek hazirlayain.
Kalıplara koyup iyice donmasini sağlayın.
Ikram ederken bir parca kaymak ile servis edin...
Blog yazari Nejla'nin NARINCE düzenledigi Jöleli tatlilar etkinligi için bir seyler ararken arşifimde buldugum bu tatlıyıetkinlik için yayınlamaya karar verdim.
Kaymak icin: yogurt yapmak üzere kaynattığım ve daha sonra üzerinden topladıgım süt kaymagını kullandim..
Arzu edenler Dr Oetkerin hazir kaymak karışımını kullanabilirler..
KAYMAKLI KARPUZ JÖLESI
Malzemeler:
1 paket kırmızı jöle-Cilek veya kiraz
1 küçük karpuz
üzeri icin kaymak
Yapilisi:
Karpuzun kabuklarını soyup iri iri doğrayın.Çekirdeklerini çıkartın.
Bir kaba alıp el blenderi ile iyice ezin...
Jöleyi üzerindeki tarife göre ama su kullanmadan karpuz suyu ile ölcerek hazirlayain.
Kalıplara koyup iyice donmasini sağlayın.
Ikram ederken bir parca kaymak ile servis edin...
33 yorum:
Ne güzel arsivdeki tarif etkinligede gitmis oldu:)))
Ellerine saglik canim...
çok güzel bir sunum olmuş.ellerine sağlık.
Serapcım her zamanki gibi harikasın
ellerine sağlık kocaman öpüyorum...
çok ilginç ve mükemmel bir fikir:)
eline sağlık
Çok değişik ve güzel eline sağlık canım.
Yine başka bir güzellik. Karpuzu da özlemişken. Teşekkürler sevgili Serap.
Serapcım yaz için çok değişik bir tarif olmuş.
Ellerine sağlık.
Offf, bu nasıl görüntü böyle,
Serapcığım tek kelime ile nefis olmuşlar.
Görüntüsü ve rengi ile çok şık bir tatlı olmuş, ellerine sağlık.
serap hanımmm....
.............
bu sessizlik nutkumun tutulduğuna işarettir biliyorum bana yine gülümseyeceksiniz ama ne yapayım çok renkli harika bir tarif olmuş:))
Ellerine saglik Serap'cigim, harika gorunuyor.
Sevgilerimi birakiyorum...
Ellerinize saglik harika bir görünüm degisik ama cok güzel görünüyor .
Canimmm, bu ne güzel bir görüntü... Kim bilir ne harika bir lezzettir o... Ellerine saglik... Böyle harika bir görüntü arsivde bekletilir mi? Sunumun ise her zamanki gibi sahane..... Sevgilerimle, Bir tanesini aliyor ve luuppp diye yutuyorum... Ohhh..
Canim benim, yine ben.... Muffin kaliplari ile ilgili verdigin bilgi icin cokk tesekkür ediyorum... Cok hos görünüyor, o kaliplarin icinde muffinler.. Bilhassa hediye götürülecekse... O yüzden ben de istiyordum... Tekrar sagol arkadasim... Iyi aksamlar,,,
karpuza bayılırım
canim süper bir görüntü ve degisik bir sunum ve lezzet olmus dogrusu ellerine saglik böyle bir lezzeti arsivde bekletme bence ellerine saglik öptüm sevgiler...
sevgili Serap ellerine sağlık fikir muhteşem olmuş hem çok şık bir görüntü hemde çok farklı bir tat ben kendi adıma denemeden duramayacağım karpuz almaya başlar başlamaz yapmak için tarif alındı şekerim sevgiler ooofff süper süper
Hallo Serap, schön dich zu treffen! Also, wir sind ein paar, aus Greichenland, aber unsere familien kommen aus der Turkei, meiner aus der nähe von ismir und meiner Frau aus Istanbul.Wir leben in Berlin, mögen sehr die Turkische kuche und tradition und auch die Sprache.In eine Urlaub in Alacati haben wir die Strasse Aralik sokak gesehen. Aralik ist sehr beliebte wort in Griechenland und es hat uns sehr gefahlen als Titel für unsere blog...
Wir noch zwei blogs : den
http://tomonopatimou.blogspot.com/
ich habe dich hier auch eingetragen an die Kulinarische Spalte, so werde ich dem nächst deine karpuz jölesi genniesen, und auch den : http://samosdailyphoto.blogspot.com/ komm mal vorbei!!! alles Gute :)
Serapcım çok güzel gözüküyor,rengi harika.. ellerine sağlık...
sevgiler...
harika olmuş ellerinize sağlık
Sahane bir goruntu, eminim sahane bir lezzet. Sen o fotograf makineni sakin degistirme emi!!! Profosyoneller bile bu kadar guzel goruntu elde edemiyorlar :))
Canim,
valla iyi ki hamile degilim, sanki burnuma söyle hafif karpuz meltemleri geldi bunlari okuyunca ve bu güzellikleri görünce.
Allahtan karpuz sezonu yakinda basliyor ve bizlerde bu farkli tatlinin tadina variriz o zaman, ellerine saglik diyorum canim benim.
Sevgilerimle
Adana karpuzuda çıkmaya başladı.Biracık daha olgunlaşsınlar alıp yapacağım en kısa zamanda tarif için teşekürler
harika olmuş canım
ellerine sağlık
canım karpuz istedi valla:)))))
Hiiççç duymadım, hiççç bilmiyorum. Ama görüntü muhteemmm. Eminim lezzeti de öyledir.
Ellerine sağlık.
Karpuzla çok değişik olmuş gerçekten.eline sağlık.
serapcim harika bir tarif ve sunum:))
Ben görünüsüne bayildim.Eminim tadida harikadir.
Ellerine saglik.
Sevgilerle.
bu ne boyle,harika bir kirmizi,super ellerine saglik
ben de dun karpuz kamyonu gordum. ne guzel bu karpuzlarda yaza bir tatli yapsam ne yapsam diye aklimdan gecirdim :) guzel bir tesaduf oldu simdi burda bu tarifi gormek. cok hosmus eline saglik. sevgiler.
Önümüz yaz,yapimi kolay,tadi nefis
mamalari yapacagiz artik.
Ellerine saglik arkadasim.
Nefiis bir goruntu ablacim,tarifini de çok begendim her zaman ki gibi ellerine saglik,opuyorum seni.
Canim benim, güzel temennilerin icin cok tesekkür ediyor, ben de seni öpüyorum...
Harika bir sunum, ellerinize sağlık. Sevgiler.
Serabim, bu jöleyi denemeni tavsiye ederim... Eger ince bir kat dökersen bir tepsiye, istedigin sekli kolayca verebilirsin... Ici sadece meyve (cilek) püresi oldugundan oldukca sert bir yapisi var, yerinden kaldirirken asla kirilmiyor.... Yani dösemesi cok kolay ve cok ta lezzetli... Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum...
Yorum Gönder