Balik balik balik...En güzel,en özel,en deger verdigimiz yemeklerden biridir mutfagimizda...Bol bol yeriz...mümkün oldugunca haftada iki defa..Tavada hic kizartmam genelliklede fırında pisiririm..Cupra,mezgit,lüfer fovori baliklarimizdir.Ama kizlar kilcik ayiklamaktan kacindiklari icin
somon ve Türkiyede'de satildigini duydugumda sevindigim panga baligini daha sık yaparim.Bunlar genellikle fileto olarak satildigindan,hazirlama işi carcabuk biter.
Ve yarim saat gibi kisacik bir sürede masaya böyle bir lezzet gelir....
MAYDONOZ CITIRLI SOMON FILETO
Malzemeler
6 dilim Somon fileto
2 dilim tost ekmegi
1 bag maydonoz
1 limon kabugu rendesi
4 yemek kasig zeytinyagi
tuz karabiber
Yapilisi:
1) Firini 180-200 derece getirin.
2)Tost ekmeklerini robotta cekin veya elinizde incecik ufalayin.Maydonozlarida ya robotta veya bicak yardimi ile ince ince kiyin...
3)Ekmekleri,limon kabugunu ve maydonozlari zeytin yagi ile karistirip tuz ve karabiber serpin.
4)Bu karisimi somon filetolarinin üstüne paylastirin.Elinizle bastirarak baliklara yapismasini saglayin.
5)Hafif yaglanmis bir firin kabina baliklari dizip
15 dakika pisirin.
Serap diyor ki....Yanina firinda patates veya yesil salata cok yakışıyor
22 yorum:
serapcım nefis. balık çok severiz harika görünüyor sunumda güzel ellerine sağlık
himmm cok güzel görünüyor serap abla balik gercekten cok saglikli cocuklarimiza sürekli yedirmeliyiz en kisa zamanda deneyecegim eline saglik sevgiler
Süper görünüyor Serapcigim,gecenin bu saatinde olsada yesem dedim.
Samfistikli pasta dilimi sanki.
Emegine saglik arkadasim...
Sahane gozukuyor somon, ellerine saglik ustunun limonlu maydonozlu kitirida ayri bir lezzet katiyor bilirim. Ben burda cupura,lufer,mezgit ve ozellikle hamsiyi ne ozledim, ne ozledimmm hic sorma. Istanbula gidince gina gelene kadar balik yiyecegim :))
Ben pek balık sevmiyorum aslında yiyorum fakat sevemedim gitti. :(
Senin balık o kadar nefis görünüyor,şimdi yemede yanında yat.
sevgiler;
Serapcigim, ellerine saglik... Biz de cok ama cok severiz baligi ve ben de genelde degil, daima firinda yaparim baligi, hele de somon, favorim... Ellerine saglik diyor öpüyorum yanaklarindan...
çok güzel bir sunum olmuş ellerinize sağlık...
Muhtesem görünüyor ablacigim, ellerine saglik. Baligin her hali güzel, ama somon baligi da cok degerli ve saglikli. Sevgiler...
ben pek balık sevmiyorum ama tam misafirlik bir sunum olmuş. ellerinize sağlık
Ben balik hic yapmadim ama sagolsunlar komsular yapinca gönderiyorlar.Ama denemeye senin tarifinle baslayabilirim öyle lezzetli görünüyorki.Ellerine saglik Serapcim.
bizimkiler somonun tadını pek sevmediler.ama panga aynı tavuk eti gibi oluyor.ellerinesaglık.
çok güzel pasta gibi maşallah ellerine sağlık canım
Looks delicios
Hımmm denemeliyim, biz de sarımsak ve kekikli zeytinyağında marine edip fırınlarız. Ama bu da lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık, sevgiler...
Balık için deliriyorum.Bol yeşillikli bir balık sofrasını hiçbirşeye değişmem.
Nefis görünüyor nefis.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
feslegenle yaparim bunu, maydonozla da deneyecegim...feslegenli olani da nefis oluyor... tesekkurler
Ahh bu çocukların kılçık ayıklama derdi:))) ellerinize sağlık
Sevgiler
benim prensesimde bayılır somon balığına ,elinize sağlık
Nefisss. Somona bizde bayılıyoruz ailecek. Sevgiler
Ellerinize sağlık, somon aldığımda deneyeceğim tarif listeme girdi tarifiniz:) Hayırlı Cumalar dilerim.
merhaba serap ablacim,
ellerine emegine saglik balik enfes görünüyor.. sunumda pek $Ik olmus :)
afiyet sifalar olsun InsAllah..
mutlu bir haftasonu diliyorum..sicacik sevgiler
serapcigim merhaba,
biraz önce yorumunu okudum ve pek sevindim ve tabiiki seni hatirladim. evet, bu sefer cok gelmek istiyorum. bu aralar pek bloguma takilmadigim icin, hemen herseyden haberim olmuyor. fakat simdi senin blogunda "banner"i gördüm.
tanisirsak bende pek sevinirim.
sevgiler,
canan
Yorum Gönder