1 paket şerit makarna
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
2 yumurta sarısı (muhakkak taze olmali)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı parmesan rendesi veya eski kaşar
birkaç dal taze reyhan veya nane
1)Reyhan yapraklarını çok ince doğrayın.Yumurta sarısı,limon suyu ve rendesi,zeytinyağını karıştırın,reyhanı ekleyin.
2)Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün.Suyundan bir fincan ayırın.Bu suyu limonlu sosa istediginiz miktarda katın.
3)Limon sosunu süzülen makarnaya katip karıştırın..
4) Üzerine rendelenmiş peyniri serpin.
Serap diyor ki…..Makarnayi süzdükten sonra suyunun birazını ayırın…Bu nişastali suyu daha sonra makarnaya yapacagınız soslara ekleyin…
Hazırlama süresi 20 dakika
Hazırlama süresi 20 dakika
16 yorum:
bayılıyorum jamieye limon koymamıştım hiç makarnaya neden olmasın
ellerine sağlık
değişik bir makarna olmuş daha önce limon soslu bir makarna yemedim ama çok merakettim elinize sağlık
Çok güzel görünüyor tadını merak ettim Serapçım.
Yanlış anlamadıysam yumurta sarısı çiğden kullanılıyor galiba değilmi.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..
çok güzel görünüyor , ellerinize sağlık; jamie oliver'ın tariflerine bayılırım, kendisi pişirirken biraz dağınık görünse de ....bir şey sormak istiyorum..yumurtalar çiğden konuyor anladığım kadarıyla, o yumurta tadı limon ve reyhanla iyice bastırılabiliyor mu ?
sevgiler;
çiğdem
çok değişik bir tarif limonun adı bile içimi ferahlatır eline sağlık
Serap,
Ben bunu bir ara Belgin ( Limonu çok sever) pişirsem, ne güzel olur.
Eline sağlık.
Düşünceli anne Çiğdem
Limon soslu makarna tarifini daha önce Lezzet dergisinde görmüştüm ama denemekten çekindim açıkçası. Oyda limona bayılan bir eşim var. Görüntüsü çok hoş. Denesem mi acaba dedim :) Ellerinize sağlık.
Caniiim...yine muhtesem bir görüntü,
harika bir tarif sunmussun.Ellerine emegine saglik.Güzel bir hafta sonu dilerim:)
görüntü süper ama yumurtaların çiğ olması sorun olmadımı? denemek isterim,ellerinize sağlık...
yine muhteşem bir görüntü, ellerinize sağlık...
DEGERLI ARKADASLAR
YUMURTA KONUSUNDA GELEN YORUMLARA CEVAP VERMEK ISTIYORUM.
YUMURTALAR CIG KULLANILIYOR.TAZE OLMASINA TABIKI ÖZEN GÖSTERIN DERIM.
AYRICA LIMON ASITI YUMURTAYI PISIRDIGI ICIN RAHATLIKLA KULLANABILIRISNIZ.
AYNI YÖNTEMDE ÜZERINE LIMON SUYU SIKILIP YENEN BALIKLARDA VAR…
serapcim süper bir tarif ve süper bir sunum...ellerine saglik canim
gercekten super gorunuyor.ellerine saglik sevgilerle.
vovvvv nediyebilirimki görüntü ye beni diyor.Kuzenim ilk italyaya gittiğinde böyle yumurtalı kaşarlı bir makarna öğrenip gelmişti bize yaptı ben ozamanlar orta okula gidiyorum ama herşeyide yapıyorum yazlıkta arkadaşlara yapardım asla yumurta tadıda gelmez kaşar ve biz kekeik koyardık tadı süper olurdu ona limon katma fikri ilginççç denemek lazım...sevgiler
Nefis görünüyor Serap abla, ellerine saglik. Sevgiler
Nesrin
Çok ilginç ve güzel bir bloğunuz var. Yazı için de teşekkürler.
Siteniz çok güzel. Blog arkadaşı olmak isterim. Sitemi ekler misiniz ? Ben de sizi ekliym.
Yorum Gönder