Domatesin pek bulunmadığı veya tatlarının güzel olmadığı,yeşil yapraklı salatalarıda her seferinde sofraya getirmekten bıkınlık geldiyse degişik bir salata hazırlamaya nedersiniz. Ayrıca karnıbaharında C vitamininden zengin olduğunu unutmayın.
KARNIBAHAR SALATASI
1 orta boy Karnıbahar
yarım limon
4 yemek kasığı zeytinyağı
biraz süt
Tuz,beyazbiber
Karnıbaharı temizleyip küçük parçalara ayırın…Tencereye su koyup kaynatın..Içine tuz ve biraz süt ekleyin…Yıkanmış karnıbaharları suya atip pişirin…Fazla dağılmamaları için ara sıra kontrol edin.
Daha sonra sudan çıkarıp süzülmesini sağlayın..
Zeytin yağı,tuz,beyazbiber ile bir sos hazırlayın.Karnıbaharın üzerine dökün..
Bunları biliyormuydunuz?
Pisirme suyuna süt katmamızın sebebi karnibaharın beyaz kalmasını içindir…
Pisirirken kokusundan hoşlanmayız…O zamandan suya bir parça ekmek atmanızı öneririm.
Imkanınız varsa karnıbaharı buharda haşlamaya özen gösterin..Böylelikle içindeki en az ıspanaktaki kadar C vitaminin suya geçmesini önlemiş olursunuz.
2 yorum:
karnabaharı çok severim salatasını da yaparım sürekli. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
selamlar ablacım..
görüşmeyeli iyisindir umarım..
karnıbaharı bu haliyle pek severim ben, ellerine sağlık ablacım..
afiyetle kal..
Yorum Gönder