"Hoş kokulu,üzümlü,fıstıklı…fıstık gibi bir pilav…Soğukta yenilebilindiği için davetlerde kisira alternatif.
FISTIKLI IRAN PILAVI
MALZEMELER
*250 g Basmati veya Yasmin pirinci
*bir avuç sarı kuru üzüm
* iki havuç
*bir demet dereotu
*bir kase yerfıstığı (kavrulmuş ve soyulmuş ,tuzlu veya tuzsuz)
*biraz sıvı yağ,tuz
YAPILIŞI
*Pirinç kaynayan tuzlu suya atılır Yumusayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. (genellikle 10 dakika yetiyor)
Ocaktan alınıp suyu süzülür.Bir kenarda soğuması için bekletilir.
Ocaktan alınıp suyu süzülür.Bir kenarda soğuması için bekletilir.
*Havuçlar zar şeklinde doğranıp haşlanır piştikten sonra suyu süzülür.
Soğumuş pilava doğranmış dereotu, havuclar ,üzüm ve fıstık eklenir sıvı yağda katılıp harmanlanır..
Basmati veya yasmin pirinçleri bilinen klasik pilav pişirme yöntemi ile pismez.Genelikle ılık suya atılıp pisirilir…Pirincinizi paketin üzerindeki talimata göre hazırlayın.. Çok piştiği takdirde şekilleri bozulup çirkin bir hal alıyorlar.
Hazırlama süresi 30 dakika..
Basmati veya yasmin pirinçleri bilinen klasik pilav pişirme yöntemi ile pismez.Genelikle ılık suya atılıp pisirilir…Pirincinizi paketin üzerindeki talimata göre hazırlayın.. Çok piştiği takdirde şekilleri bozulup çirkin bir hal alıyorlar.
Hazırlama süresi 30 dakika..
2 yorum:
Hayirli olsun.Bundan sonra seni buradan takip edecegim.Sevgiler S.BARUT
Serap hn, şimdi bir kere bu pilavın içindekiler tam bana göre, bayılıyorum böyle bol içerikli pilavlara. Ama bir de şu var; ''kadının hası pilavını düşürmesinden belli olur'' derler bizim buralarda, maaşallah sizin pirinçler tam düşmüş!
Yorum Gönder