2.6.15

FISTIKLI IRAN PILAVI


"Hoş kokulu,üzümlü,fıstıklı…fıstık gibi bir pilav…Soğukta yenilebilindiği için davetlerde kisira alternatif.

Fistikli iran pilavi

FISTIKLI IRAN PILAVI

MALZEMELER

*250 g Basmati veya Yasmin pirinci
*bir avuç sarı kuru üzüm
* iki havuç
*bir demet dereotu
*bir kase yerfıstığı (kavrulmuş ve  soyulmuş ,tuzlu veya tuzsuz)
*biraz sıvı yağ,tuz
YAPILIŞI

*Pirinç kaynayan tuzlu suya atılır Yumusayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.  (genellikle 10 dakika yetiyor)
Ocaktan alınıp suyu süzülür.Bir kenarda soğuması için bekletilir.

*Havuçlar zar şeklinde doğranıp haşlanır piştikten sonra suyu süzülür.
Soğumuş pilava doğranmış dereotu, havuclar ,üzüm ve fıstık eklenir  sıvı yağda katılıp harmanlanır..

Basmati veya yasmin pirinçleri bilinen klasik pilav pişirme yöntemi ile pismez.Genelikle ılık suya atılıp pisirilir…Pirincinizi  paketin üzerindeki talimata göre hazırlayın.. Çok piştiği takdirde şekilleri bozulup çirkin bir hal alıyorlar.
Hazırlama süresi  30 dakika..

Fistikli pilav

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayirli olsun.Bundan sonra seni buradan takip edecegim.Sevgiler S.BARUT

Kırmızı Mutfak dedi ki...

Serap hn, şimdi bir kere bu pilavın içindekiler tam bana göre, bayılıyorum böyle bol içerikli pilavlara. Ama bir de şu var; ''kadının hası pilavını düşürmesinden belli olur'' derler bizim buralarda, maaşallah sizin pirinçler tam düşmüş!