Fransızların Gateau L'Armangac keki.Bu kek adını üzerine dökülen kanyaktan -Kanyaklı Kek- alıyor…Kanyak yerine romda kullanılıyor.Ben ise size içkisiz-portakal suyu ile yapılan versiyonunun tarifini verecegim..
FISTIKLI YAGSIZ KEK
Malzemeler
1,5 çay bardağı un (100 g) Un
1 çay bardağı seker (120 g) seker
1 çay bardağı -iri cekilmis badem
1 çay bardağı fıstığı
1/2 tatli kaşığı kabartma tozu
1 Vanilya
4 yumurta
1 tutam tuz
Üzeri icin
5 kaşık portakal suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile kar haline getirin.
Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile 3 dakika çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyin ve yumurta sarılarına biraz unlu karışım biraz akından olarak üsten alta gelecek şekilde yedirin..
En son bademleri ekleyin ve yağlanmış 24 cm lık kalıba döküp üzerine fıstıkları serpin.
Kek pişerken ufak bir kapta pudra şekeri ve portakal suyunu seker tamamen eriyinceye kadar ısıtın.
Fanlı fırında 160 ° derecede
Fansiz fırında180 °
Gazlı fırında 3 de 25 dakika pişirin.
bir çöp şiş yardımı ile delikler açın ve şekerli portakal şurubunu döküp mümkünse ılık servis edin..
Hazirlik süresi 45 dakika
2 yorum:
Apfel kuchen yapabilir misiniz? Sizden Alman tariflerini takip etmeyi cok isterim; sevgiler..
Merhabalar, çok güzel çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Yorum Gönder