9.9.16

Aci soslu tonbalikli düdük makarna

Acili ton balikli düdük makarna
ACI SOSLU TON BALIKLI DÜDÜK MAKARNA


Malzemeler:

1 sogan
1 dis sarimsak
1-2 taze acibiber
3 yemek kasigi zeytinyagi
500 g konserve domates rendesi veya mevsiminde ise tazesi
2 yemek kasigi kapari
1 acuc ayiklanmis siyah zeytin
300g (konserve)  ton baligi
1 tutam seker
400 g rigatoni düdük makarna
taze feslegen
Tuz,karabiber

Yapilisi:
Sogan acibiber ve sarimsagi soyup minik minik dograyin.
Tavaya yagi koyup hafif sararana kadar karistirin.

Domates rendesi,kapari,zeytin ve süzülmüs ton baligini saganlara ekleyip 5 dakika kisik ateste pisirin..

Seker ,tuz ve karabiber ile tatlandirin.

(aci az gelirse pul biber ekleyebilirsiniz)
 Makarnalari bol tuzlu suda  -kesinlikle yag eklemeden-al dente veya zevkinize göre biraz daha fazla haslayin.
Makarnalari süzüp domatesli sosa katin ve feslegen ile süsleyin...




2 yorum:

Maket Pasta dedi ki...

Araştırırken denk geldiğim ton balıklı makarna tarifi şu ana kadar gördüklerimin en güzeli.
Çok teşekkürler.

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte