Portakal Soslu Cheese Kek
Malzemeler ve yapilisi:
100 g tereyagi
1 su bardagi seker
200 ml krema
1 vanilya sekeri Portakal aromasini -veya kabugu rendesi
mixer yardimi ile karistirin..
1 corba kasigi nisastayi
160 dereceli firinda üzerleri hafif pembelesinceye kadar pisirin sogumasi icin en az 4-5 saat bekleyin.
2 portakalin birinin suyunu sikin.1,5 cay bardagi kadar olmasi gerekiyor.az gelirse su takviyesi ile tamamlayin.
digerini ise ince zarindan ayrilacak sekilde dilimlere ayirin.
Suyu ufak bir tencereye alip icine
2 yemek kasigi seker ve
2 kasik nisasta ile
koyup koyulasincaya kadar karistirarak kivam almasini saglayin..
Soguyan cheese keklere sosu döküp yarim dilim portakal ile süsleyin..
koyup koyulasincaya kadar karistirarak kivam almasini saglayin..
Soguyan cheese keklere sosu döküp yarim dilim portakal ile süsleyin..
Portakal yerine frambuaz cilek kivi veya farkli meyvalar da kullanabilirsiniz...Bu durumda sekerli normal su kullanabilirsiniz..!
1 yorum:
Ne kadar zarif bir görüntü olmuş emeğinize sağlık... Sevgilerimle
Yorum Gönder