SEBZELI BULGUR PILAVI
Malzemeler:
1 kücük kabak
Yarim kirmizi ve sari californiya biberi
1 ufak patlican
Biraz tel sehriye
2 bardak tavuk suyu
1 sogan
Maydanoz
Biraz siviyag ve tereyagi
Tuz karabiber
Yapilisi:
Sebzeleri mümkün oldugu kadar minik minik dograyip tavada sivi yagi ile soteleyip tuz ile tatlandirin ve bir kaba alin.
Soganlari siviyag ile tencereye alip hafif kavurun sehriyeleri ekleyip bir kac dakika cevirierek renk almasini saglayin.
Bulguru ekleyip tavuk suyunu üzerini gececek kadar ekledikten sonra tuzunu kontrol edip karabiberi ekleyin ve en son olarak sotelenmis sebzeleri ve ince kiyilmis maydanozu katin.
Agzini kapatip kisik ateste pismesini saglayin.
Bulgurun cinsine göre fazla su eklemeniz gerekebilecek..
Indirmeye yakin tereyagini katip karistirin ve muhakkak dinlenmesi icin yarim saat bekletin.