25.7.11

Beyaz Tiramisu

beyaz tiramisu

BEYAZ TIRAMISU  (KoKo Tiramisu)
Malzemeler:
20 adet tiramisuluk biskuvit
250 g Mascarpone veya labne peyniri
2 taze yumurta
50 g pudra şekeri
60 ml hindistan cevizi sütü
Hindistancevizi rendesi
Yapilişi:
Yumurta sarılarını pudra şekeri ile beyazlayana  dek cirpin.Peyniri ilave edin.Yumurta beyazini kar haline getirip diger karişima ekleyin.
Biskuvileri teker teker hindistan cevizi sütüne batırın bir kaba dizin.Üzerine kremanın yarısını sürüp tekrar bir sıra biskuvi yerleştirin.Kalan kremayida sürüp üzerine bolca hindistan cevizi serpin...
Buzdolabinda bir kac saat beklettikten sonra ikrama hazir olacaktir...
Serap diyor ki.....Tiramisu yaparken yumurtanizin kesinlikle taze olmasına dikkat edin...

12.7.11

Karides tava

karides
KAŞARLI KEKİKLİ KARİDES TAVA
Malzemeler:
500 g karides (soyulmuş)
1-2 tane sivri biber
1 domates
1 kaşık tereyagı
1 kaşık zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı kaşar rendesi
kekik
tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Karidesleri -eğer donuk ise çözerek-suda biraz haşlayın.Ben burada haşlanmış olanı satın aldığımdan işimde kolaylaşıyor.Onlar haşlana dursunlar siz sarımsakları iri iri dograyın.Sivri biberi ince ince domatesleri ise yemeklik kesin.Daha sonra tavaya zeytinyağını ve tereyağını alıp  sarımsakları ve biberleri atıp biraz kavurun.Ardından domatesleri ekleyin.Bir iki karıştırdıktan sonra karidesleri,tuzu,karabiberi,pul biberi ve bolca kekiği serpip ister porsiyonluk, ister tek kaseye aktarıp üzerine kaşar rendesini  serpin ve kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar
bekletin.
Beyaz ekmek ve salata eşliğinde ikram edin.
AFİYET OLSUN..!

6.7.11

pina colada


pina colada
PINA COLADA
Malzemeler:4 Kişilik
640 ml Ananas suyu
160 ml Hindistan cevizi sütü
biraz buz
süslemek icin ananas dilimleri
Yapilisi:
Soguk ananas suyu ve hindistan cevizi sütünü bir kaba koyup iyice karistirin.Bunun icin el blenderi de kullanabilirsiniz.
Bardaklara boşaltip içlerine buzlari atin.Ananas dilimleri ile süsleyip pipet ile ikram edin.

Ananas suyunun 100 % olmasi iyi bir sonuc verecektir.
Hindistan cevizi sütünün yerine normal süt de kullanabilirsiniz.

Pina colada rum ile yapilan bir kokteyldir..Alkollü istenirse icine 40 ml kahverengi rom konulmasi gerekiyor..

26.6.11

zeytin pesto

Bu pestoyu ilk yedigimde muhtesem tadini saatlerce damagimda hissettim diyebilirm.Hatta sanki bagimlilik yaptigi hissine bile kapildim...Yaninda taze citir citir bir beyaz ekmek ile tabagin dibini görmeden kalkilmiyor haberiniz ola..
Ayni zamanda  yine bu pestoyu beyaz etli bir  baliga ve makarnayada kullanabilir veya meze olarakta tüketebilirsiniz...
zeytin pestosu


YESIL ZEYTIN PESTOSU
Malzemeler:
250 g yesil zeytin-cekirseksiz
1 corba kasigi dolma fistigi
bir kac dal maydonoz
bir kac dal reyhan
2 dis sarimsak
60 g ince cekilmis parmesan peyniri veya eski kasar
biraz pul biber veya yerine
1 tane taze kirmizi aci biber
yarim cay bardagi zeytinyagi
biraz limon suyu
biraz karabiber
Yapilisi:
Fistiklari yagsiz tavada biraz kavurun.
Zeytinleri ve aci biberi mutfak robotunda iyice cekin.
Daha sonra yesillikleri, zeytin yagini,
limon suyunu,fistiklari, karabiberi ve peyniri de ekleyip iyice ezilmesini saglayin.
Sonrada makarnaniza baliginiza veya sadece ekmek üstüne bile koyabilirsiniz.
Bu pestonun  orjinalinde  Pecorino  veya Parmesan peyniri kullaniliyor.Bunlarin yerine eski bir kasar kullanmanizi tavsiye ederim.


20.6.11

Cikolata dilimleri

Cikolata sevmeyen varmidir acaba? Yoktur herhalde....Cikolata sevilmezmi.?Iste assagidaki  hazirladigim Üzeri cikolata soslu  dilimler tüm cikolata sevenlere gelsin..Bu tarifim ayni zamanda   Tuz Biber dergisi Haziran sayisinda
cikolata dilimleri
CIKOLATA DILIMLERI
Malzemeler:
300 g kuvertür
75 g tereyagi
7 yumurta
300 g seker
1 vanilya sekeri
50 g un
25 g nisasta
1 tutam tuz
üzeri icin 200 g bitter kuvertür
Yapilisi:
Kuvertürü benmari usulu eritin.Tereyagini katip karistirin.
Yumurta aklarini bir tutam tuz ile kar haline getirin.Yumurta sarilarini seker ve vanilya  sekeri ile cirpin.
Erimis ve hala ilik olan  tereyagli cikolataya,yumurta sarilarini elenmis un ve nisastayi ekleyin.Bir kasik yardimi ile yumurta beyazini dikkatlice karistirin.
Yaglanmis tepsiye döküp 180 dereceli firinda 30-35 dakika pisirin.

Firindan cikinca üzerine 200 g bitter kuvertürü yine benmari usulu eritip dökün.Soguduktan sonra iki parmak kalinliginda dilimler seklinde kesin.

12.6.11

Karpuz salatasi

Nihayet sicaklar yüzünü gösterdi...Hem Türkiye'ye(biraz gecte olsa) hemde Almanya'ya yaz iyice geldi..Havalarin isinmasi ile birlikta sofraya gelen yemeklerde bir o kadar sogudu...Sicak yemeklerin yerini zeytinyaglilar ve salatalar aldi..
Son günlerde  maalesef Almanyadaki EHEC hastaligi yüzünden mutfagimiza sokamadigimiz yasakli seylerin basinda sicak günlerin vazgecilmezi domates,salatalik ve salatada giremeyincede bol bol meyva yedik.
Durum böyle iken yeni arayislar sayesinde bir yemek kitabinda rastladigim karpuz salatasini sizinle paylasmak istiyorum.Zaten kültürümüzde olan "karpuz peynir" ikilisine sogan, limon ve zeytinde girince muhtesem bir tat cikiyor ortaya..Kesinlikle deneyin!
karpuz salatasi
KARPUZ SALATASI
Malzemeler:
500-600 g cekirdeksiz karpuz
biraz beyaz peynir
bir kac tane siyah zeytin1
1 kirmizi sogan
1/2 limon suyu
Tane karabiber ve nane yapraklari
Yapilisi:
°Kirmizi sogani piyazlik dogradiktan sonra limon suyuna yatirin.Biraz tuz serpip 15 dakika bekletin.
°Zeytinlerin cekirdeklerini cikarin.
°Peyniri ve karpuzu küp küp dograyin.
°Bir kaseye karpuz,peynir ve zeytinleri alin üzerine limon suyuna yatirilmis soganlari suyu ile birlikte dökün,fazla hirpalamadan karistirin.
°Tane karabiberi ögütücüden cekip üzerine serpin.
°Nane yapraklari gelisi güzel dograyip bunlarida ekledikten sonra salataniz hazir...

Karpuzla ile ilgili diger tarifim
 
    KARPUZ ŞIŞ   Tikla..!


2.6.11

yerfistigi sosu

Bugün sizlere benim cok sevdigim bir sos tarifini verecegim..Bilhassa izgara  tavugun yaninda iyi gidiyor. ..Ayrica balik ve makarnayada cok yakistigini söyleyebilirim.... !
biberli sos

YERFISTIGI SOSU
Malzemeler:
3 corba kasigi dolusu yer fisitigi
2 cay kasigi limon suyu
2 cay kasigi esmer seker veya biraz bal
1-2 sap taze sogan
biraz taze zencefil rendesi
biraz soya sosu
1-2 kasik su
Kirmizi toz biber
Hazirlanisi:

Yerfistigini muftak robotunda incecik cekin.Taze soganlari gelisi güzel dograyin.Limon suyunu,sekeri,zencefil rendesini ,taze sogani,soya sosunu katip robotta tekrar cekip sos haline getirin..
Kivami icin suyu ekleyin..Arzuya göre aci veya tatli toz biberini katin.

Soya sosu yerine biraz sirkede kullanabilirsiniz...


Bu ve baska soslarimin tarifleri TUZ BIBER dergisi mayis sayisinda...

29.5.11

Sünnet kurabiyeleri

Sünnet mevlütü icin yaptigim kurabiyeler..Kurabiyeleri kakaolu ve portakal aromali yaptim tarifi icin buraya tik.... 
5765176157_52d753def6_z

5765179515_e61658c115_z
5765182733_8f74467957