Malzemeler:
6 tane orta boy patlican
300 g kıyma
1 soğan
1 -2 sivribiber
biraz maydonoz
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 kâse rendelenmiş kaşar
tuz, karabiber
Besamel sos icin:
1 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
300 ml süt
Yapılışı:
Patlicanlari soymadan uzunlamasina yarim santim kalinlığında dilimleyin.Kızgın yağda hafif kizarinca mutfak havlusuna çıkartın.
Tavaya biraz yağ koyup yemeklik dogranmış soğanlari pembeleşinceye kadar kavurun.Içine kıymayı koyup hafif kavurun,daha sonra dogranmış sarımsakları,dilimlenmiş biberi,salçayi, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurma işlemine devam edin.
Indirmeye yakin doğradığınız maydonozu ekleyip tuzunu kontrol edin.
Başka bir tencereye beşamel sos için sıvı yağı koyun.Içine unu ekleyip kahverengi olmadan kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun...Soğuk sütü ilave edin ve topaklanmaması için karıştırmaya devam edin.Tuz ve karabiber serpin.
Arzu ederseniz içine biraz hint cevizi rendesi ekleyeblirsiniz.
Pudingten biraz daha sıvı olana kadar pişirin.Gerekirse süt ekleyin.
Fırına dayanıklı bir kaba patlican dilimlerini bir kat dizin.Üzerine kıymadan biraz dökün,daha sonra beşamel sosu üzerine gezdirin.Bu işlemi en üste beşamel sos gelecek gibi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
Kaşar rendesi serpip 200 dereceli fırında 15 dakika, yani peynirler eriyene dek pişirin.