4.10.12

firinda pirasa


firinda pirasa

FIRINDA PIRASA

1 kg pırasa
250 g kıyma
2 diş sarımsak
1 bardak süt
2 kaşık un
2 yumurta
tuz,karabiber,pulbiber
Biraz kaşar rendesi

Pırasaları ayıklayıp temizleyin,istediginiz büyüklükte kesin.Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup kıymayı ekleyin.Rengi dönünce pırasayı katıp kavurmaya devam edin.Tuz,biber,sarımsak rendesi ve pulbiberi ekleyin.

Fırına dayanıklı bir kaba boşaltın.Yumurta,un ve sütü bir kapta çırpıp pırasaların üzerine dökün.

Kaşar rendesi serpip 200 dereceli fırında 20-30 dakika pişirin.

15.9.12

zeytinli kek


7156615337_fe4bb25bc6_z
ZEYTINLI KEK


Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır irmiği
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
biraz tuz
bir avuç ayıklanmış zeytin
bir avuç beyaz peynir
dereotu,kekik,nane,karabiber

Hazırlanışı:

Yumurtalari bir kapta köpürene kadar çırpın.Oda sıcaklığındaki yoğurdu ekleyin.Yağı katıp karıştırın.Kabartma tozu ve unu eleyerek mısır irmiğini ise öylece içine koyup bir iki karıştırın.
Zeytini,küp küp kesilmiş beyazpeyniri ve baharatları ekleyin.
Yağlanmış ve un serpilmiş kalıba harci koyup orta hararetli fırında (170 dereceli) 40- 45  dakika pişirin.
7341857430_02b347f859_z

12.9.12

Berlin-Istanbul bulusmasi


7979855252_78d818c306_z



Bundan iki ay önce  bir mail aldim… Mailde Istanbul'dan Berlin'e misafir olarak geldigini ve   Almanya blogcular toplantisina haberdar olup katilmak istedigini yazmis..

Fakat maalesef bu büyük bulusmaya bu sefer  geri dönüsüm fazla olmadigindan ve iptal olacagindan ama Berlin'deki  biz blog yazarlari ile  minik toplanti ayarliyabilecegimizi, bunun icin arkadaslarimin izinden dönmesini beklememizi yazdim.

Bu hafta belirledigimiz mekan ve saatte  bulusmamiz gerceklesti…Iki arkadasimiz hastalik sebebi,digeri ise henüz Türkiye'den dönmediginden maalesef aramiza yoklardi  ama biz Fatma abla ve sevgili Nursel onlaridanda bahsedip kulaklarini cinlattik.

Canayakin, isik sacan gözleri ve güleryüzlü Ajda arkadasimiz ve ablasiyla tanistigimiza cok memnun olduk….Bundan sonra birbirimizle daha cok haberlesecegimize söz verip,kendisinede iyi yolculuklar dileyip,yine bir güzel dostlugun baslangici olacagina inandigimiz duygularla ayrildik….


Bu arada Ajda blog dünyasina yeni katilmis ziyaret etmek,pasta ve kurabiylerin disinda Italyan mutfaginin degisik tariflerini denemek  istereseniz burayi tiklamaniz yeterli…..Ziyaretiniz ve yorumlariniz icin cok sevindirecektir….



1.9.12

After eight cup-naneli cikolatali puding


7187300113_c19a549c67_b
AFTER EIGHT CUP-Naneli Çikolatalı Puding

1 Paket çikolatalı puding
1 Paket vanilyalı puding
1 avuç nane yaprağı
Paketlerin üzerindeki miktara göre süt
arzuya göre biraz yeşil gıda boyası
Dekor için nane yaprakları

Nane yapraklarını 1 paket puding için gerekli olan sütün içine alıp bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün nane yapraklarını çıkarıp vanilyali pudingi gıda boyasınıda ekleyerek pişirin. 
Çikolatali pudingi de üzerindeki talimata göre pişirin.
Ayakli bardaklara kaşık yardımı ile çikolatali ve naneli olarak doldurun.
Nane yaprakları ile süsleyin.Soğuk ikram edin.
7372593102_0a4d97bd7e_n

23.8.12

Söz Kurabiyeleri


7843579216_0705943ec7_n
Serdar+Filiz Söz
Sevgili dostum Meral'in ogluna hazirladigim süpriz söz kurabiyleri…
Sözlenecegi gün maalesef cok önceden planladigimiz bayram ziyareti nedeni ile yanlarinda olamiyacagimdan günler öncesi hazirladim ve kardesime yollamak üzere  kargoya verdim…
Yanlarinda olamiyacagimdan ve böyle bir sey beklemediklerinden hos bir süpriz olmus...
Serdar+Filiz Söz
             Sevgili Filiz'e ve sevgili Serdar'a bir kez daha buradan mutluluklar diliyorum.

7843548414_4c7c38974b

8.8.12

Patlican graten




patlican graten
PATLICAN GRATEN

Malzemeler:
6 tane orta boy patlican
300 g kıyma
1 soğan
1 -2 sivribiber
biraz maydonoz
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 kâse rendelenmiş kaşar
tuz, karabiber
Besamel sos icin:
1 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
300 ml süt
Yapılışı:
Patlicanlari soymadan uzunlamasina yarim santim kalinlığında dilimleyin.Kızgın yağda  hafif kizarinca mutfak havlusuna çıkartın.

Tavaya biraz yağ koyup yemeklik dogranmış soğanlari pembeleşinceye kadar kavurun.Içine kıymayı koyup hafif kavurun,daha sonra dogranmış sarımsakları,dilimlenmiş biberi,salçayi, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurma işlemine devam edin.

Indirmeye yakin doğradığınız maydonozu ekleyip tuzunu kontrol edin.

Başka bir tencereye beşamel sos için sıvı yağı koyun.Içine unu ekleyip  kahverengi olmadan kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun...Soğuk sütü ilave edin ve topaklanmaması için karıştırmaya devam edin.Tuz ve karabiber serpin.

Arzu ederseniz içine biraz hint cevizi rendesi ekleyeblirsiniz.

Pudingten biraz daha sıvı olana kadar pişirin.Gerekirse süt ekleyin.
Fırına dayanıklı bir kaba patlican dilimlerini bir kat dizin.Üzerine kıymadan biraz dökün,daha sonra beşamel sosu üzerine gezdirin.Bu işlemi en üste beşamel sos gelecek gibi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

Kaşar rendesi serpip 200 dereceli fırında 15 dakika, yani peynirler eriyene dek pişirin.

31.7.12

Kavun smotie

Şimdi karpuz ve kavunun bol oldugu zaman….Bu tür içecekleri asitli icecekler yerine tercih etmeliyiz.
Ayrıca içinde bulundugumuz Ramazan ayi için, sahurda da çok rahat hazirlayabilir belki iftardan kalan meyvalarida böylece değerlendirebilirsiniz.
Kavun smootie
KAVUN SMOTIE

Malzemeler: ( 1 Kişilik )

1 dilim kavun
3-4 kasik yağız yoğurt
1 kaşık bal

Hazirlanisi:
Kavunu soyup yüksekçe bir kaba gelişi güzel doğrayin.Bal ve yoğurdu ekleyip el blenderi ile bir kaç saniye çırpın…Arzu ederseniy buz ekleyip ikram edin.

Diğer smotie tarifleri Karpuz,Kiwi ve Şeftali icin tikla…!

13.7.12

Orman meyvali kakaolu kek

Izine gidildi…..Anne baba ve diğer akrabalar ziyaret edildi…D vitamini icin  bol bol güneşlenildi… yüzüldü…yurdumun güzel,lezzetli sebze ve meyvalarindan yenildi…Bir sürü ünlü görüp televizyonlarin gercektende çok şişman gösterdigine iyice inanildi ve sonra buzzz gibi bir Almanya'ya geri dönüldü..
Izin sonrasi ilk tarifim,geçen sene  Tuz biber dergisinde de yayinlanan meyvali kakolu kekim.

Şimdi tam zamani….Tezgahlarda bol bol çilek,ahududu,gibi orman meyvalari bulunmakta.Haydi o zaman gelin bu güzel keki pisirelim….
7310435634_dc73870d30_c
Orman meyvali kakaolu kek
Malzemeler
3 yumurta
8 yemek kasigi ilik su
125 g seker
1 vanilya sekeri
8 yemek kasigi sivi yag
175 g un
 yarim paket kabartma tozu
3 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi süt
350 g Mascorpone veya labne peyniri
1 cay bardagi pudra sekeri
2 kasik portakal suyu
1 kasik limon suyu
1 kg karisik Orman meyvalari
Yapilisi:
Yumurtalarin beyazlarini 2 yemek kasigi seker ile cirpin kar haline getirin.
Yumurta sarilarini,suyu,geri kalan sekeri,vanilya sekerini mixer ile 2-3 dakika iyice cirpin.
Sivi yagi  ve sütü ekleyin.
Unu kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek bu karisima katin.
Yumurta aklarini dikkatli bir sekilde tahta kasik ile bu karisima ekleyin.
Yaglanmis kek kalibina bosaltip 175 dereceli firinda yaklasik  1 saat pisirin.45 dakika sonra pisip pismedigini kontrol edin.
Firindan cikarip sogumasi saglayin.
Bu arada mascarpone veya labneye pudra sekerini ve portakal ve limon  suyunu katip pütürsüz bir krem haline getirin.
Sogumus olan kekin üzerine yayin.
En üstüne meyvalari yerlestirin.
7362875414_b1fd94ffbe_z