Sacher pastasi Avusturya'nin meshur cikolatali pastasidir…Bende orjinal tarife sadik kalarak bir kac kez yaptim…Bu tarif ise sacher uslu yine cikolatali ve armutlu bir kek...
ÇIKOLATALI ARMUTLU KEK
"Sacher usulü"
Malzemeler:
250 g bitter çikolata
8 yumurta
150 g tereyağı
150 g un
150 g şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
30 g pudra şekeri
3 armut
2 kaşık reçelyap
1 limon suyu
1tatlı kasığı tarçın
200 g kuvertür
100 g sıvı krema
15 g hindistan cevizi yağı(Türkiyede Biskin) veya tereyağı
Yapılışı:
°Çikolatanin 200 gramını parçalayın ve benmari usulü eritin.
°Tereyağı,şekeri ve vanilya şekerini çırpın..Yumurta sarılarını teker teker içine katıp karıştırın.
°Erimiş çikolatayi katın.
°Unu ve kabartama tozunu eleyerek ekleyin.
°Yumurta beyazını pudra şekerini yavaş yavaş serperek kar haline getirin.
°Çikolatalı karışıma ekleyin,fazla karıştırmayın…!
°26 cm lik kelepçeli kalıbı yağlayın ve ve hamuru boşaltın.Üzerini düzeltin.
°150° dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pisirin..
°2 armutu soyup çekirdeklerini çıkarın..Küpler halinde doğrayıp bir tencereye alın.Tarçın ve limonsuyunu ekleyin..Üzerine reçel yap ekleyip bir kaç dakika pişirin…Koyulaşınca indirip el blenderi ile çırpın veya çatal ile ezin.
°Tamamen soğumuş keki ortadan enlemesine kesin.Armut reçelinin yarısını kekin bir katına sürün.Üzerine kekin diğer yarısını kapatın.
°Reçelin diğer yarısını kekin üstüne ve yanlarına incecik sürün.
°Kuvertürü bıçakla ufaltın…tencereye kremayı koyup kuvertürü ekleyin.Hafif ısıda çikolatanın tamamen erimesini sağlayın.
°Hindistan cevizi yağı( veya Biskin veya tereyağı) nı ekleyin ve kekin üzerine bu karışımı bıçak yardımı ile düzgün bir şekilde sürün..
°Diger armutu soyup dilimleyin…Geri kalan 50 gr çikolatayi rendeleyin ve pastanin üzerini armut dilimleri ve cikolata rendesi ile süsleyin.