PORTOKALLI - LORLU ZENCEFILLI TART
Tabanı için malzemeler
200 g biskuvi
125 g tereyağı
Tereyağını eritin ve biraz soğuması için kenarda bekletin.
Biskuvileri mutfak robotunda un haline getirin..(veya bir poşete koyup merdane yardımı ile de ufalıyabilirsiniz.)Tereyağı ile karıştırıp 24 cm lik kelepçeli kalıba kenarları 1,5 cm yukarı gelecek şekilde kaşık yardımı ile bastirarak yayın.
Fırını 150 dereceye getirin.
Tart için malzemeler:
250 g labne peyniri
250 g lor
3 yumurta
100 g şeker
1 yemek kaşığı-tepeleme nişasta
yarım portakal suyu
2 kaşık portakal rendesi
yarım tatlı kasığı zencefil rendesi
Yumurtaları şeker ile çırpın.Labne peynirini,loru,portakal suyunu ve rendesini,zencefili ekleyin.Son olarak nişastayida ekleyin ve biskuvili tabana boşaltın.
40-45 dakika pişirin…Fırının ısısını kapatıp 15 dakika kapağını kesinlikle..! hic açmadan bekletin…
sonra çıkarıp iyice soğumasını sağlayın.
Portakal dilimleri ile süsleyin.