9.9.16

Aci soslu tonbalikli düdük makarna

Acili ton balikli düdük makarna
ACI SOSLU TON BALIKLI DÜDÜK MAKARNA


Malzemeler:

1 sogan
1 dis sarimsak
1-2 taze acibiber
3 yemek kasigi zeytinyagi
500 g konserve domates rendesi veya mevsiminde ise tazesi
2 yemek kasigi kapari
1 acuc ayiklanmis siyah zeytin
300g (konserve)  ton baligi
1 tutam seker
400 g rigatoni düdük makarna
taze feslegen
Tuz,karabiber

Yapilisi:
Sogan acibiber ve sarimsagi soyup minik minik dograyin.
Tavaya yagi koyup hafif sararana kadar karistirin.

Domates rendesi,kapari,zeytin ve süzülmüs ton baligini saganlara ekleyip 5 dakika kisik ateste pisirin..

Seker ,tuz ve karabiber ile tatlandirin.

(aci az gelirse pul biber ekleyebilirsiniz)
 Makarnalari bol tuzlu suda  -kesinlikle yag eklemeden-al dente veya zevkinize göre biraz daha fazla haslayin.
Makarnalari süzüp domatesli sosa katin ve feslegen ile süsleyin...




13.8.16

Süt Dilimli Tiramisu

süt dilimi tiramisu

SÜT DILIMLI TIRAMISU


Malzemeler:
18 süt dilimi
2 yumurta sarisi
1 kasik seker
200 ml krema veya toz kremsanti
1 portakalin suyu
1 vanilya sekeri
1 kasik bal
400 g mascarpone
kakao

Yapilisi:
*kremayi mikser yardimi ile katilasana kadar cirpin.(toz santi kullanacaksaniz uzerindeki talimata göre hazirlayin)
*Yumurta sarilarini seker ile iyice cirpin.
*mascarpone peynirini, vanilya sekeri ve bal ile karistirin.
*portakalin suyunu sıkın.
*mascarponeye yumurtali karisimi ekleyin ve iyice karistirin,ardindan krem santiyi dikkatlice üsten alta gelecek sekilde bir birbirine yedirin.
*süt dilimlerinin 9 tanesini dikdörtgen bir kaba yerlestirin.(kare olacaksa 8 kullanin)
*portakal suyu ile dilimleri islatin.
*kremanin yarisini dilimlerin üzerine yayip düzlestirin.
*ardindan geri kalan dilimleri de dizerek ve islatarak geri kalan kremayida yayin.
*buzdolabinda 3-4 saat bekletin..
*servis oncesi kakao serpin.




















26.6.16

Kolay Limonata

Yapimi cok kolay olan bu limonatayi ne zamandir denemek istemissimdir..Uygun fiyata buldugum dogal(islenmemis ve kabugu yemege uygun) limonlari bolcana alip dondurucuya atip limonatami hazirlamaya basladim..
Limonata


LIMONATA

Malzemeler:

3 Limon
1 portakal (arzuya bagli)
1 bardak seker
Bir kac yaprak nane

Yapilisi:

Limon ve portakali derin dordurucuya atip donmasini saglayin.(Bu islemde limon ve portakalin beyaz olan aci olan bölümü kayboluyor)
Limonatayi hazirlamadan önce dondurucudan cikardiginiz limon ve portakali bir iki defa gelisigüzel kesin ve robotta püre haline getirin.
Sekeri ekleyin.15 dakika bekletin..
Üzerine 2,5 -3 litre su ekleyip tülbetten gecirin..
Son kalan posasinida elinizle iyice sıkıp islemi tamamlayin..
Sürahiye koyup nane yapragi ekleyip sogutun.
Rengi ve kokusu yogun olan bu ev yapimi limonatayi kolay hazirlama yönteminden dolayi artik evimizden eksik etmeyecegiz...














22.6.16

Zeytinyagli fasulye


Zeytinyagli Fasulye

Zeytinyagli  Fasulye 


Malzemeler: 

1 kg taze cali fasulye
1 sogan
2 dis sarimsak
2 domates
yarim cay bardagi zeytingagi
tuz kararbiber
2 tatli kasigi seker
bir kac tane ceri domates

Yapilisi:

Taze fasulyeleri ayiklayip uzunlamasina kesip inceltin-
Sogani yemeklik dograyin- Domatesleri rendeleyin.
Tencereye yagi koyup soganlari hafif sarartin.Uzerine fasulyeleri,domatesi,ince dogranmis sarimsagi,tuz karabiber ve sekeri katin.Suyunu ekleyin ve bir tabak kapatip kisik ateste pisirin.Suyunu kontrol edin.
Ceri domatesleri ufak bir tavada az bir yagda hafif cevirin.
Pisen fasulyeyi bir gece beklettikten sonra tencereden alip makarna cevirir gibi ufak yuvalar yapin tabaga dizin.Ortalarina domatesleri koyun.





















19.6.16

Nohut salatasi


Nohut salatasi

NOHUT SALATASI 


Malzemeler:

 1 su bardagi  nohut
2 taze sogan
1 adet közlenmis kirmizi kapya biberi
biraz maydanoz
Arzu ve istege göre zeytinyagi
bir kasik balsamik sirke
2 kasik nar eksisi
tuz,karabiber,kirmizi toz biber  ve kimyon

Yapilisi:

Bir gece önceden islattiginiz ve daha sonra haslayip süzdügünüz nohutlara ince dogranmis maydanoz ve taze sogani ekleyin..
Kapya biberleri-sivri biberde olabilir-ince dograyin.
Tuz,karabiber,kimyonu ve toz biberi ekleyin.
Zeytinyagini balsamik sirkeyi ve nar eksisini katip 1-2 saat dinlendirin.
















12.6.16

Patlican kebabi


Patlican kebabi


PATLICAN KEBABI

Malzemeler:

5 patlican
4 biber
4 domates
250 g az yagli kiyma
1 sogan
1 kasik galeta unu
1 dis sarimsak
biraz kimyon
pul biber
tuz karabiber
1,5 kasik salca

Yapilisi:

Patlicanlari alaca soyun ve  4 cm lik iri sekilde dilimleyin.Tuzlu suda yarim saat bekletin.

Suzün ve kizgin yagda cok az kizartin.

Kiymaya galeta ununu,rendelenmis sarimsak ve sogani ve baharatlari ekleyin.Tuzunu kontrol edin.

Elinizle minik yuvarlak köfteler hazirlayin.

Domatesleri dörde bölün biberleri iki parmak uzunlugunda kesin.

Firin tepsisine patlican köfte biber ve domatesleri sirasiyla dizin.

Salcayi sulandirip üzerine dökün ve  180 dereceli firinda üstü kapali 20 dakika kaynadiktan sonrada üstünü acip bir 15 dakika daha bekletip cikarin.

























9.6.16

Bulgur Böregi

Bulgur böregi...! evet ilginc geldi kullagima..Malzeme listesinde yufka ve bolca unu bulamayinca ilk firsatta denemek icin kollari sivadim.

Bulgur böregi

BULGUR BÖREGI

Malzemeler:

1,5 su bardagi iri bulgur
250 g az yagli kiyma
3 yemek kasigi tereyagi veya siviyag
2 orta boy sogan
3 yumurta
4 kasik galeta unu
4 kasik un
1,5 su bardagi kasar
Yarim su bardagi iri cekilmis ceviz
1  paket kabartma tozu
Tuz karabiber kimyon

Yapilisi:

Yagda soganlari kavurarak  sarartin, kiymayi ekleyin gerekirse biraz su katin ve cekinceye kadar kavurun.Tuz karabiber katin.

Bulguru suda haslayin ve süzün.Yumurtalari bir kapta cirpin.

Ilinmis bulgura kiymayi,galeta ununu,unu,cevizi,kabartma tozunu,cirpilmis yumurtalari kasarin yarisindan fazlasini tuz karabiber ve kimyonu  katin (isterseniz baska baharatlar da kullanabilirsiniz)

Yaglanmis tepsiye malzemeyi boca edip üzerini düzeltin.Ve 170 dereceli firinda 30 dakika pisirin.
Sürenin sonuna dogru kalan kasari serpip kizarmasini saglayin..

Dilimleyip servis yapin...

Hazirlik süresi 15 dakika
Pisirme süresi 30-40 dakika















7.6.16

Süleymaniye corbasi

Ramazan sofralarinin olmazsa olmazidir corbalar..Bu ay icinde klasik corbalarin yani sira degisik corbalar denemeyi cok seviyorum..Süleymaniye corbasida yeni kesfettigim iceriginden dolayida oldukca zengin ve doyurucu bir corba..
süleymaniye corbasi

SÜLEYMANIYE CORBASI

Malzemeler:

Yarim kabak
yarim havuc
1 sogan
1 kücük patates
2 domates
yarim cay bardagi kirmizi mercimek
1 dis sarimsak
3 kasik siviyag
tuz.karabiber
1 kasik un
Dereotu

Köftesi icin:

100 g kiyma
1 kasik un
tuz,karabiber,kimyon

Yapilisi
Kabak,sogan,havuc,patates,sarimsak ve domatesi rendeleyin ve tencerede yagda hafif kavurun.Üzerine sicak suyu ekleyin (varsa eger et suyuda kullanabilirsiniz)
Mercimekleri katip tuz ve karabiber ile tatlandirin.

Diger tarafta  1 kasik unu hafif sararincaya kadar kavurun ve daha sonra sogumasi icin kenara birakin.

Köfte icin kiymaya 1 kasik unu ekleyin tuz karabiber ve kimyon ile tatlandirin.Ufak köfteler yapip cok az siviyagda kizartin.

sogumus unu biraz su ile acin

Corbaya köfteleri ve unu ekleyip  bir iki tasim kaynatin.Dereotunu dograyip ekleyin.