Bu kekleri Almanyada satilan bir yemek dergisinin kapaginda gördüm ve ilk defa derginin icerigine bakmadan sirf bu görüntü icin satin aldigimi söyliyebilirim.Iyikide almisim icinde cok ilginc tarifler var.
Simdi yapilisina gecelim degil mi...! Sakin zor sanmayin, yapimi gayet kolay ..:-)) yumusacik bir kek..! yaklasan yilbasi icinde sofralari süsler diuye düsünüyorum,,,
Malzemeler
3 yumurta
75 g seker
25 g nisasta ( 1 tepeleme yemek kasigi)
25 g un ( 1 " " " )
100 g ince cekilmis badem
Süslemek icin:
150 g pudra sekeri
200 g beyaz cikolata
150 g cekilmis antep fistigi
1/2 limon suyu
ayrica
yagli firin kagidi
10-12 Kagit raptiyesi
Yapilisi:
Ilk önce kaliplari hazirlayin..
Ilk önce kaliplari hazirlayin..
°Yagli firin kagitlarindan capi 16 cm olacak sekilde 10-12 daire kesin.
(ben fincan tabaklarini kalip olarak kullandim.
°Kesilen dairenin bir tarafini ortasina kadar kesin ve iki ucundan tutarak huni olacak sekilde katlayin ve kagit raptiyesi ile tutturun.
Hamuru icin
°Yumurta beyazlarini bir tutam tuz ile cirpin yavas yavas sekeri ilave edin ve kar haline getirin.
°Unu ,nisastayi ve bademi harmanlayin.Yumurta sarilari ile birlikte yumurta akina dikkatli bir sekilde ekleyin..Bu asamada tahta kasik ile tek yöne karistirmayi unutmayin...!
°Hamuru bir buzdolabi posetine koyun ve ucunu kesin(poset kullanmaniz daha temiz calismanizi saglayacak)Hazirlanan hunilere üstten 1 parmak kalacak sekilde paylastirin.Üzerlerini hafif düzeltin.Sonra bu hunileri fincanlarin-ben ufak bardak kullandim- icine düzgün oturtun.Firin tepsisine bardaklari yerlestirin.
°180 dereceli firinda 15-20 dakika pisirin.(korkmayin fincanlara bir sey olmuyor.!
(ben fincan tabaklarini kalip olarak kullandim.
°Kesilen dairenin bir tarafini ortasina kadar kesin ve iki ucundan tutarak huni olacak sekilde katlayin ve kagit raptiyesi ile tutturun.
Hamuru icin
°Yumurta beyazlarini bir tutam tuz ile cirpin yavas yavas sekeri ilave edin ve kar haline getirin.
°Unu ,nisastayi ve bademi harmanlayin.Yumurta sarilari ile birlikte yumurta akina dikkatli bir sekilde ekleyin..Bu asamada tahta kasik ile tek yöne karistirmayi unutmayin...!
°Hamuru bir buzdolabi posetine koyun ve ucunu kesin(poset kullanmaniz daha temiz calismanizi saglayacak)Hazirlanan hunilere üstten 1 parmak kalacak sekilde paylastirin.Üzerlerini hafif düzeltin.Sonra bu hunileri fincanlarin-ben ufak bardak kullandim- icine düzgün oturtun.Firin tepsisine bardaklari yerlestirin.
°180 dereceli firinda 15-20 dakika pisirin.(korkmayin fincanlara bir sey olmuyor.!
°Beyaz cikolatayi benmari usulü eritin.Pisen kekleri kagitarindan cikarin.Firca yardimi ile altta bir parmak kalinliginda yeri birakarak cikolatayi sürün ardindan antep fistigina bulayin.
°Pudra sekerini yarim limon suyu ile karistirin (fazla sulu olmamasin)ve bu glasürü cam agaclarini tepesine kasik yardimi ile dökün.
°Servis etmeden kar efekti icin pudra sekerini serpmeyi unutmayin..Saklama kabinda 2 hafta kalabiliyor...
.
Serap diyor ki....Kagitlari ve raptiyeleri atmayin üzerindeki kek parcalari iyice kuruduktan sonra elinizle temizleyip birdahaki sefere tekrar kullanabilirsiniz..
Bu tarifimle TUZ BIBER DERGISININ "Yilbasi sofralari" etkinliginede katiliyorum..
76 yorum:
keklerin görüntüsü muhteşem, ellerine sağlık..
Sahane görünüyorlar, ellerine saglik.
cok hos bir tarif, paylasim icin tesekkurler..
canım nefis olmuş...ben de deneyeceğim...
fikir süperrr...ellerine sağlıkkkk...çok öpüyorum..sevgiler,
ilkay
swerapcım harika valla bayıldım hemen deneneceklere ekledim bile kızım bayılacaktır..
bayıldım valla!bu haftasonu bir şekilde fırsat bulcam ve deneyeceğim. ellerine sağlık. harika olmuş yaaa
harika ötesi harika olmuş ellerine sağlık canımcım...
sen bir harikasın ..teşekkürler ..
Harika bir görüntü... Resime bakınca kendimi bir an uludağ da hissettim. Ellerine sağlık canım...
Serap'cım muhteşem ötesi ilk fırsatta
denemem lazım ellerine sağlık kocaman
öpüyorum...
Bayıldım yeni yıl için deneyeceğim.
Sevgiler
Süpeeeer Serapcigim...harika bir fikir, ellerine saglik, sevgiler
zehra
KEKLER SÜPER GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAGLIK
gerçekten çok güzel bir görüntü,ellerine sağlık...
çok güzel bir tarif..kesinlikle denicem..sevgiler...
CEREN K.
Hoş bir görüntü, yılbaşında denemeyi düşünüyorum. Yanlız pudra sekeri ve lımonla ağacın tepesine nasıl glazür yaptınız anlamadım :)
elinize sağlık.
sevgiler
cook harika bir fikir ve sevimli kekler
paylastiginiz icin tesekkurler
Sevgili Deafmute pudra sekeri ve suyla yapilan klasik bir crema vardir ya.... Hani bunlarla keklerin üzeri kaplanir...Iste ondan ,yanliz su yerine limon suyu ile hazirlaniyor...
Ama lütfen limon suyunu yavas yavas ekle ve sürekli karistir.sert ise sadece damla damla ilave et....Kivami pudding gibi olabilir..
Eger cok akici ise tekrar pudra sekeri ekliyebilirsin.....
Serapcım harika canım çok çok güzel, ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
offf süper görünüyor ellerinize sağlık...
Ablacigim,
tabiki hemen denedim, yapimida gercekten cok kolay,ellerine saglik
Sevtap
serapcim, süüüüper olmus bunlar yaaa....
ilk firsatda denemem lazim
ellerine saglik
bulusmaya gelince, bende artik bulusma yerimiz belli olduguna cok sevindim, bide tarihi belli olsa süper olur...ben weihnachten`de bulusuruz diye düsündüm ama olsun 1. veya 2. ayda bulusalim, teki bulusalim....
1. ayin ortasinda bizim sametin amaliyati var ama insallah hersey iyi gece ve bizim bulusmayi engelemez
kocaman öpüyorum canim
yine çok harika bir çalışma serapcığım.
çokda şirin :)
Ellerine saglik diyorum; baska da birsey demiyorum arkadasim...
Sevgilerimle,
YINE COK SIK...
Muhteşem bir blog olmuş! Tebrikler!
Sevgiler!
harika bir tarif ve süper bir sunum ellerine sağlık.. afiyetler olsun
çok şık gerçekten. yılbaşında bu tip pastalar, kurabiyeler ortamı hem özelleştiriyor hem de neşelendiriyor. ellerine sağlık. inşallah vakit yaratabilirsem ben de denemek isterim. sevgiler.
nefis görünüyorlar...
harika olmuşlar
ellerine sağlık
Ne hoş bir fikir!! Bayıldım bunlara ben. Nasıl sevimli nasıl güzel olmuşlar, ellerinize sağlık..
Serap Hanım, merhaba
acemi şef'in sitesindeki eski yorumlarınızdan birinde Odile Payri'nin "dümdüz bir karına sahip olmak artık ok kolay" kitabını aldığınızı ve dört günür uyguladığınızı yazmışsınız. Gerçekten işe yarıyor mu? Genel olarak kitabın içeriği nedir bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler
nazenin
powasus (at) gmail.com
Merhaba nasenin,
Bu kitabi almamin nedeni Acemi sef sahibi Esraninda bu kitap sayesinde belini bir kac santim inceltiigi yazisidir.Eh yazda yaklasinda insan böyle bir seyle karsilansinca kendini tutamiyor..Evet bir heyecan ile kitabi internetten aldim. Sayfalarini cevirdigimde hareketlerin ve nefes teknikerinin bana hic yabanci gelmedigini zaten bunlari üye oldugum spor klübünde cesitli kurslarla ögrenmistim.
Ilk 4 hafta harfiyen uyguladim sonra biraktim.Ha tavsiye edermiyim evet.....
Sadece her gün, ama her gün düzenli bir sekilde harfiyen uygulanacaksa evet....
Harika görünüyor, ellerine sağlık canım
Harika bir fikir,çok beğendim çok.. ellerine sağlık..
Beyaz çikolatayı benmari usulü nasıl eriteceğiz?Bilgi verirseniz
memnun olacağımı bilmenizi rica ederim.Eşime sürpriz yapacağım da..
Dostlukla...
Sevgili ASLAN,
Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak pişirilmesi veya eritilmesi işlemine benmari usulu denir.
Cikolatada böyle eritilir.Aksi takdirde yanabilir.Ayrica icine su kacirmamakde gerekir.
Canim,
tarifin süper, sen zaten süpersin, degisik tariflerin kadinisin benim icin. Gecenlerde markette kasada o yemek dergisinde bende görmüstüm bu güzellikleri ve birkac gün sonra uygulamali olarak sen karsimiza cikardin, cokda iyi ettin, harika bir sunum ve ellerine saglik diyorum.
Blogcu bulusmasini hic kacirirmiyim?? Dortmund bana zaten iki adim bir yer, orayi cok iyi bilirim ve insallah bol bol gezme imkanimiz da olur o gün.
Hadi bakalim hayirlisi diyorum ve Menden'den sana sevgilerimi yolluyorum.
Hoscakal
Harika bir kek ,oldukçada doyurucu bir lezzet ellerinize sağlık sevgiler
goruntu harika
bayildim
ellerine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com
süpermiş ellerine sağlık.ne iyi yapmışsın o dergiyi alarak bazen bende sırf ilk kapattaki fotodan dolayı alırım yemek dergileriniz. ama çok çekici bir foto...
Bak çam ağacı kekler diye benim de bir postum vardı. Seninkiler de çok çok güzel olmuş, eline sağlık.
Muhteşem olmuş, ellerine sağlık. Bayıldım bayıldım...
Allahım nefis görünüyor bunlar. Yapım tekniği de çok değişik ellerine sağlık. Sevgiler...
Merhabalar canim,
cam agacli kekin mükemmel olmus ellerine saglik, tanistigimiza da cok memnun oldum.
Ben Kiel de oturuyorum.
Insallah bulusulur ve bir ilk almanya blogcu bulusmasi gerceklesir, sevgiler....
Serap'cigim,
Tek kelime ile harika birsey olmus, ellerine saglik.
Evet annem geldi yarin 1 hafta oluyor, cok mutluyum, sordugun icin sagil.
Guzel bir hafta sonu diliyorum...
harika olmuş ellerinize sağlık
İnanılmaz güzellikte bişiy olmuşlar. İnsan yemeğe kıyamaz bunları. Ellerine sağlık..
çok şık olmuşlar, bayıldım
ellerine sağlık...
blogcu bulusmasi icin gine anket yaptim, tarihi belirliyelim diye...
1. ayda benim oglanin amaliyati var, 1.ayin sonunda bulusa biliriz...
bakalim anketimiz ne diyecek....
bulusmak ümidiyle SEVIM
Sevgili Serap, cok isterim bulusmayi ama Dortmund benim icin gercekten uzak. Frankfurt falan olsa belki düsünebilirim. Frankfurt üzerinde biraz düsünseniz? Düsünün güneyden München`den mesela Dortmund oldukca uzak. Hak verirsin umarim. Sevgilerimle...
Telefon nrlarimizi degissek diyorum arada konusuruz. Sabit tel ve handy?
denedim aynısı oldu herkes bayıldı..tarifinizdeki malzemeler tam geldi..
bu harika tarif için çook teşekkürler..
Çok hoş,çok yaratıcı olmuşlar canım ellerine sağlık!
Kekler çok şık görünüyor, ellerinize sağlık..
Çok güzel olmuş işallah denemek istiyorum.Ellerine sağlık.
Daha önce yorumumda çok beğendiğimi söylemiştim, ve o an yapmaya karar vermiştim. Yaptım ve bloğumda yayımladım.. Tarif için çok teşekkür ediyorum..
harika olmuş yarışma olsaydı bu oyum size olurdu... ellerinize sağlık
muthesem bir görüntü bu, bu kadar zahmete girmeye degmiş gibi. ellerine sağlık
Sevgili ordan burdan hayattan,ben bunlari hazirlarken cok eglenceli geldi o yüzdende pek zorlanmadim...Tabiki bunda tane sayisinida rolü var..O zaman zorlanabilir insan..
Ama issirdiginda müthis tadi agzinda hissedince......inan herseye degiyor...Sevgiler
Gerçekten çok şık görünüyorlar.Bir sorum olacaktı,kekinde kabartma tozu kullanılmıyor mu?Sevgiler...
Sevgili Füsün,
Icine giren yumurta zaten bu görevi üstlendigi icin ayricakabartma tozu girmiyor..Kaplari doldururken bir parmak kadar bos birakrisan iyi olur.
sevgiler
Dün size sordum ama cevabınızı beklemeden tarifinizi aynen uyguladım.Yumuşacık ve koni biçiminde keklerim oldu.Geri kalan süsleme işlerini(dün zaman bulamamıştım) şimdi yapıp, şık çam ağaçlarına sahip olacağım.Paylaşımınız için teşekkürler. Sevgiler...
Füsüncum geciktigim icin özür dilerim..sorunun cevabini hemen yazmistim aslinda demekki gecikmisim..neyse begendigine sevindim....Afiyet olsun canim....
Yoooo ,siz gecikmediniz,ben aceleci davrandım,dedim ya zamanım yoktu,"bari keklerim olsun" demiştim.Cevabınız için de çok çok teşekkür ediyorum.
Keklerinizi bende görünce çok beğendim ve denedim görsel ve lezzet olarak tek kelimeyle harika teşekkürler bu güzel tarif için yeniyılınız kutlu olsun sevgiler canım
Bu güzellikleri görünce denemeden duramadım ve yılbaşı soframa güzellik kattı.Tarif çok başarılı,tam 10 adet kek çıktı,lezzet zaten harika! Herkes bayıldı.Yarın bloğuma ekleyeceğim ben de,tabii sizin linkinizle..Teşekkürler (:
MERHABA ,
Harika bir görüntü gül hanımda ve asiyede görünce bir ziyaret edeyim bu güzel kekeki bizimle paylaştığı için arkadaşıma teş. edeyim bende bu güzel kekeki en kısa zamanda denemeye karar verdim ellerine sağlık geçte olsa yeni seneni bende kutlarım her şey gönlünce olsun güzel urfamızdan selamlarımı sevgilerimi yolluyorum..
dergiden gelen teklif için kutlarım canım...keklerde çok gzel eline sağlık..sütl tatlı etkinliğim bitmek zere katılırsan sevinirm...
Hazır yılbaşı yaklaşıyorken, bu güzellikler yeniden gündeme gelecektir... Bu ölçülerle kaç adet çam ağacı kekimiz olacak???
Ayselcim 10 12 tane kek cikiyor...
ben iclerine cikolata cilek ve kremel sos da koydum
biraz acemiligime geldi ama gusel oldu
tesekkurler
http://lesshomeless.blogspot.com/2010/12/yilbasi-konseptli-kek.html
sadece bu ataclar tutuyor mu
opss tamam o zaman :))
bayıldım harika gerçektende nasıl olduda görmemişim daha evvel ellerine sağlık
Merhaba Serap Hanim, öncelikle ben de Almanyada oturdugumu belirtmek isterim. Bu tarifin orjinalini bild zeitung da yaklasik 2 hafta önce görmüstüm ve malzemelerimi hazirladim isallah en kisa zamanda yapacagim. Internette buna benzer tarifler var mi acaba diye gezinirken sizin blog a rastladim, cok güzel tarifleriniz var. Bu tarifi de cevirisini yapip paylasmaniz cok hosuma gitti dogrusu :) Fakat yanlis anlamadiysam söylemek istedigim bir nokta var. Sanirim benmari usulü eritilen cikolata en üste kar sekli verilmek icin. Fistiklari keke tutturmak icin ise pudra sekeri limon karisimi. Yaniliyormuyum acaba diyorum. Tekrar bir incelerseniz ve sonucu bildirirseniz sevinirim. Sevgiler.. Asuman..
Sevgili Asuman,öncelikle ziyaretin ve yorumun icin tesekkürler.
Tarifi tekrar inceledim acaba yanlislik varmi diye..Anlasilmasi acisindan birdaha yaziyorum..Eritilen cikolata kekin hertarafina sürülüp Antep fistigina bulanacak...Pudra sekei ile hazirlanan ise kar görünümü icin dekor...
Umarim yardimci olabilmisimdir...Ben defalarca yaptim ve cok ilgi gördü....Tam mevsime uygun hos bir kek...Berlinden selamlar
Asumancigim sonucu muhakkak bildir...
Yorum Gönder