ELMALI CHEESECAKE
Tabani icin malzemeler:
200 g biskuvi
120 g tereyagi
Diger malzemeler:
3 elma
yarim limon suyu ve kabugu
200 ml kremsanti
50 g un
150 g esmer seker
800 g Labne peyniri
5 yumurta + 2 yumurta sarisi
Yapilisi:
Biskuvileri ince olacak sekilde ufalayin.Bu islem icin mutfak robotunu kullanabilirisiniz.Tereyagini eritip biskuvilere ekleyin.26 cm capinda bir kek kalibina döküp kasik yardimi ile üzerini düzeltin.160 dereceli firinda 10 dakika pisirin.
Elmalari soyun cekirdeklerinden ayirin.1 cm lik küplere kesin.Üzerine bir kac damla limonsuyu dökün.Sonra ufak bir tencereye alip üzerini gececek kadar su koyun.Tencereyi ocaga alip bir iki tasim kaynatin.Elmalar hafif yumusayincaya kadar..!Yaklasik 5 dakika.Sonra süzüp bir kenarda bekletin.
Kremsantiyi ayri bir kapta cirpin.Baska bir kapta un ve esmer sekeri karistirin,labneyi,limonsuyu ve kabugu rendesini ekleyin.Yumurtalari ve yumurta sarilarini teker teker kirarak karistirin.Son olarak cirpilmis kremsantiyi katin.
Elmalari ekleyin.
Firindan cikardiginiz tabana döküp bir saat kadar pisirin.Pisirme süresinde üzeri cok kizarirsa folyo ile kapatin.
Süre sonunda firindan cikarip en az 4 saat veya bir gece bekletin.
Orjinal tarifinde kuru üzüm ve biraz rom kullanilmisti.Biz her ikisinide sevmedigimizden üzüm yerine yabanmersini ve vanilya kullandim.
27 yorum:
Bu ne müthis bir göründü yarabbim!
Tamda ikindi cay saati;))
Serap'cigim ellerine saglikkkk.
ne hoş bir görüntü olmuş, hiç elmalı peykek yememiştim ... ellerine sağlık
Cheseecake e bayılırım elmaya da.. İkisi bir araya gelmiş. Bayıldım :)
Nefis bir görüntü harika olmuş ellerine sağlık.
Elinize sağlık harika görünüyor aslında hep elmalısını denemek istemişimdir çok lezzetli olmalı sevgiler...
Herşey çok güzel de 4 saat bekleme işi kötü.Ben bukadar güzel bir görüntünün karşısınd 4 saat bekleyemem:)
en cok sevdigim pastalardan birisi, elmali dahada bir güzel olmustur...
ellerine saglik serapcim...
Merhaba,
chees cake'yi tutturmasi gercekten cok zor oluyor. Pastan enfes duruyor eline saglik. Ben chees cakeyi cok agir buluyorum, ama bu meyve parcalari eminim tadini hafifletip güzellestirmistir. Ayrica görüntüsünüde hoslastirmis. Eline emegine saglik. Tarif icinde tesekkürler.
Sevgilerimle...
super olmus ellerine saglik hayatim;sevgilerle.
Serap abla merhaba haftaya ne güzel tatlıyla başlamışsın...Biliyomusun bilmem ben sipariş üzerine cheesecake yapıyorum hem cafelere hemde evlere,uzmanlık alanım oldu gibi herkez çok seviyor.Her çeşidini yaptım ama elmalı hiç yemedim ve duymadım mutlaka deneyeceğim...ama merak ettiğim bir şey var kremşanti yerine krema kullanılamazmı sence ve labne 800 gr ya ağırmıydı tadı yazarsan bana sevinirim..Serap abla ben tuzbiber dergisini senin sayfanda tıklayınca açamadım nerden bakabilirim sevgiler
ellerinize sağlık çok güzel olmuş...
Aycacim güzel yorumun icin tesekkürler.
Cheesecake pastalarin icinde bana göre en güzelidir...Eh sende madem satiyorsun bircogunu denemissin dir...
Bu tarifi bir arkadasim "muhakkak denemelisin" diye bana yollamis.Elmalisinida hic denememistim...
Cok güzel oldu...Agiza gelen hafif mayhos elmalar pastaya ayrica bir ferahlik veriyor...
Krema konusuna gelince...Tarifinde krem santi yaziyor..Hani su cirpilinca hacmi genisleyen...Türkiyede saniyorum buna krem santi deniyor öyle degil mi?
Aslinda kremada cirpiliyor..Yani sen hangisini uygun görürsen onu kullan derim...Ama muhakkak cirpmalisin..
Tadina gelince icindeki hic kremadan dolayi hic de öyle agir gelmedi...Ama sen istersen tamamen kaldirabilirsinde....
Birkeresinde bir arkadasimda icine labne peyniri konmadan ve sadece ve sadece krem ile yapilan ve icinde armut dilimleri olan bir cheesecake yemistim...Tadini hala unutamadim...Muhtesemdi...
Bu arada sayfamdaki tuz biber dergisine bende girdim.Ve hemen dergiye yönlendiriliyorsun.
Bir kac kez daha dene derim..Veyahutta direk Tuz Biber dergisine gidebilirsin.
www.tuzbiberdergisi.com
Sevgiler
Kesinlikle muhteşem olmuş.
Görüntü harikaaa
Ellerine sağlık
Sevgiler
canım cok cok cook guzel gorunuyor ellerıne sağlık nefıs
Ellerine sağlık,görüntü
güzel kış mevsiminde elmalı alternatifide iyi düşünülmüş, pek sık cheesecake yapmadıgım için aklıma gelmemişti.
elinize saglık
o ne güzl görüntü öyle
eline sağlık olsun
Serap hanım, fotoğraflar cheese'in lezzetini ve ne kadar başarılı olduğunu anlatıyor.
Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
Sevgiler.
Ya arkadasiiim...simdi bu cheseecake´e yapilirmi...o güzelim karisima elma konurmu? Ben elmasiz olanini alayim, ama yine de görüntü muhtesem...ellerine saglik...haaaaa bu arada ben o arka fondaki fincanlara bittim. Gelince onlarda cay isterim on a göre...sevgilerimle
zehra
Canım ellerine sağlık elmayı çok severim sevgiler.
Serapcigim, bu harika bir cheesecake olmus, kacirmisim.... Yeni gördüm, ellerine saglik... Sevgilerimle,
Bak, Yaz geliyor.
Yeter artık. Yemiycem.
Yalan söyleyen anne Çiğdem
muthissss nefiss gorunuyor Serapcim ellerine emeklerine saglik herzaman tariflerinin hayraniyim.Harikasin arkadasim.
Serapcim yapim asamasinda tv de gordum bir bayan yapiyordu, cok ilginc geldi. Olculeri kendi yaptigim keklerden birinin olcusunu kullandim.Gercektende nefis oldu bundan boyle favorim olacagindan eminim.Renkli yapmak icinde cilekleri blanderdan gecirip sos hazirlarsak yada hazir meyve soslari kullanarak,meyve aromali nefis kekler, ortaya cikacak. Denemeye deger dogrusu:))canim adini bende bilmiyordum ama bir isim koymak gerekiyordu evdekilere sordum kup sekline benzedigi icin kup kek koy dediler.Gooleden arastirayim belki daha guzel bir isim bulurum deyip kup kek yazdigimda bir cok tarif gordum:)megerse adi kup kekmis:)))) tesaduf tam oturdu:))))Googleden LAMINGTON tarifi arastiracagim canim verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim.SEVGİLER.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM BEN ÇOK SEVERİM....
bu cheesecake harika gorunuyor,ellerine saglik,kesinlikle hayir diyemeyecegim bi lezzet.
Merhaba, 200 ml kremsanti Schlagsahne mi oluyor? Labne peyniri krem peynir mi oluyor mascarpone mi? Cevaplariniz icin tesekkürler.
Sevgili Adsiz yorumcu…
Krema veya kremsantinin Almancasi Schlagsahne…
Labne peyniri ise krempeynir yani frischkäse (Philallelphia vs)Ben light kullandim.
Istersen Mascoponede kullanabilirsin.Ama yagindan dolayi tavsiye etmem.
bunu görüpte bir dilim almamak olmaz yani enfes bir sey olmusdur emin elmalida ilginc yani denemek lazim canim enfes..............
Yorum Gönder