KESTANELI ÇIKOLATALI KUPLAR
Malzemeler:
Kestaneli karisim:
300 g haşlanmış ve soyulmuş kestane
50 g ince çekilmis badem
60 g beyaz kuvertür cikolata
150 ml krema
Sosu icin:
100 ml krema
60 g bitter kuvertür
Ayrica:
2 kan portakalı
150 ml kremşanti
Yapilisi
1)Bir tencerede kremayı ısıtıp, parçalara ayrılmış beyaz kuvertürü içine atıp çikolatanin erimesini saglayin.Içine kestaneleri, bademi ekleyin ve el blenderi ile iyice ezin.Daha sonra bu karişimi bardaklarin dibine 2 şer kaşik koyarak bölüştürün..
2)Kremayi ve çikolatayi bir tencerede isitarak çikolatanin tamamen erimesi saglayin.Bu sosu bardaklara bölüştürün.
3) 2 kan portakalini kalinca soyun, ince zarından ayırarak dilimlere ayirin.Bunlari çikolatali sosun üzerine yerleştirin.
4)Çırpılmış krem şantiyi sıkma torbasina koyup süslü bir şekilde bardaklara bölüştürün.
Arzu edilirse evde kalmis kurabiylerden parcalanarak kremşantinin üzerine serpilebilinir.