Italyanlarin baharatli, zeytinyaglı meşhur Foccacia ekmegini sizler icin pişirdim.
FOCCACIA
Malzemeler:
500 g un
1 yas maya
1 küp seker
1 tatli kasigi tuz
1 avuc zeytin
1 avuc kuru domates
biraz kekik veya biberiye
1 cay bardagi zeytin yagi(muhakkak hakikisi olsun!)
arzuya göre kaya tuzu
Yapilisi:
1)Derin bir kaba unu kayup ortasini havuz gibi acin.Yas mayayi bu cukura parcaliyarak koyun.Sekeri atin ve mayanin üzeri kapanacak kadar ilik su ekleyin.
2)Etrafindan biraz un alip bu mayali suyun üzerini kapanacak gibi serpin.Kisa bir süre sonra havuzun catladigini göreceksiniz.
Bu hamurun ön mayasidir.
3)Simdi 4 kasik zeytin yagini, tuzu ve alabildigi kadar suyu ekleyerek yumusak bir hamur elde edin.Iyice yogurun.Hamurun fazla sert olmamasina dikkat edin.
4)Hamurun üzerini örterek mayalanmasi icin bekletin.
5)Iki katina cikinca zeytinyagi ile yaglanmis tepsiye 1cm kalinliginda yayin.Parmak uclariyla hamuru gelisi güzel delin.
6)Sonra cekirdeginden ayrilmis zeytinleri küp küp kesilmis kuru domatesi ve kekigi serpin.Arzu ederseniz kaya tuzuda serpebilirsiniz.
7)Üzerine 5-6 kasik zeytinyagi dökün.Tepsi mayasi gelene kadar 15-20 dakika bekletin.
8)Firina dayanikli bir tabaga sicak su koyup firinin altina yerlestirin, 220 °dereceli firinda ekmegin üzeri hafif kizarana kadar pisirin.(yaklasik 20-25 dakika)
20 yorum:
geçen gün arkadaşımla İtalyan cafesindeydik, çok güzel bir sandviç yedim bu ekmekle yapılan.
harika bir lezzetti. bu hafta tekrar gittik, sayfaya atıcam ama dosyalar bitecek gibi değil :((((
ellerine sağlık serapcığım..
çok sevgiler canım.
inanın tadını çok merak ettim. tam benlik duruyor. çok beğendim. :) bu güzel tarifi paylaştığınız için çok teşekkürler.
sevgiler
Ellerine saglik, tek kelime ile harika olmus, harika Serap'cigim...
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum...
Nunu'cum evet evet bu ekmek birde sandvic olarakta yenebiliniyor.Bende sevgilerimi yolluyorum...
Sevgicim yorumun icin tesekkürler.Tadini merak etmisssin vallahi icinde zeytin ve domates olan bir ekmek desem yaninada söööyle demli bir cay....iste o..
ELLERİNE SAĞLIK SANKİ PİZZA GİBİ GÖRÜNÜYOR ZEYTİNLİ KURU DOMATESLİ MERAK ETTİM EN KISA ZAMANDA DENEMEK LAZIM SEVGİLER
Ben bunu yemesini pek severim de yapmasini bilmiyordum. Istanbula donunce hemen deneyecegim :)
The Kuzen
Harika olmuş canım.Ellerine sağlık.Mutlu haftasonları diliyorum.
Himmm Serapcığım...ağzımın suları aktı inan.Pek severim ben bunu sık ta yaparım.Ellerine sağlık, sevgilerimle
zehra
HIMMM ..MİSLER GİBİSİ KOKUSUNA GELMİŞTİM BENDE.
ELİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
KURU DOMATESİM OLUNCA DENEMEK İSTERİM..
KEŞKE DAHA ÇOK KURUTABİLSEYDİM YAZIN.
EMEĞİNE SAĞLIK ÇOK SEVGİLER.
Offf bu ne güzel bir görüntü serapcım böyle bayıldım olsada bir dilim alsam diye düşündüm ellerine sağlık canım benim.
Öptüm sevgiler. byyy
Bayiliyorum bu ekmege :) harika görünüyor yaptigin foccacia! Ellerine saglik canim.
Bu etkinlikte ne çok çeşit ekmek öreneceğiz. Benim de yapmayı düşündüğüm bu tarifi yayınlamanız ne güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Ne kadar lezzetli görünüyor. Tadının da nefis olduğuna eminim, bu ayki etkinlik harika bir tarif kazndı, ellerine sağlık.
Sevgilerimle
çok lezzetli duruyor.hemde değişik..çogu tariflerinizin sunumları çok hoş.ellerinize sağlık..
Çok güzell , ellerine sağlık.
Sevgilerimle
Italyanlarin meshur tepsi ekmegini (pidesini) cok severim. O üzerindeki baharati bile beni cekiyor. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgilerimi önderiyorum.
ooo süper. italyan mutfağına karşı büyük ilgim var. damak tadıma hitap ediyor. tarifin için teşekkürler. ellerine sağlık:)
blog müziklerine bayıldımmmm...:)
Hmmm ben de bayılırım focaccia'ya, hele de Cenova'da yaptıkları soğanlısı yok mu...
Sevgili Serap Abla,
Harika bir İtalyan ekmeği:)İnsanın
uzanıp,alası geliyor.En içten
SEVGİLER..Melis
Yorum Gönder