KESTANELI ÇIKOLATALI KUPLAR
Malzemeler:
Kestaneli karisim:
300 g haşlanmış ve soyulmuş kestane
50 g ince çekilmis badem
60 g beyaz kuvertür cikolata
150 ml krema
Sosu icin:
100 ml krema
60 g bitter kuvertür
Ayrica:
2 kan portakalı
150 ml kremşanti
Yapilisi
1)Bir tencerede kremayı ısıtıp, parçalara ayrılmış beyaz kuvertürü içine atıp çikolatanin erimesini saglayin.Içine kestaneleri, bademi ekleyin ve el blenderi ile iyice ezin.Daha sonra bu karişimi bardaklarin dibine 2 şer kaşik koyarak bölüştürün..
2)Kremayi ve çikolatayi bir tencerede isitarak çikolatanin tamamen erimesi saglayin.Bu sosu bardaklara bölüştürün.
3) 2 kan portakalini kalinca soyun, ince zarından ayırarak dilimlere ayirin.Bunlari çikolatali sosun üzerine yerleştirin.
4)Çırpılmış krem şantiyi sıkma torbasina koyup süslü bir şekilde bardaklara bölüştürün.
Arzu edilirse evde kalmis kurabiylerden parcalanarak kremşantinin üzerine serpilebilinir.
30 yorum:
Serap'cım buralarada kış erken geldi
bu sene...Kestane aşığı biri olarak bayıldım ellerine sağlık sevgiler...
ben var ya kestane delisiyim... geçe kış haftada 1 kilo kestaneyi tek başıma bitiriyodum ve bu yıl gözüm her yerde kestane arıyor... ilk gördüğüm yerde bunu deneyeceğim. ellerine sağlık.e
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
bayılırım kestaneye ve kestaneli herşeye
İstanbulda da çıksa da alsam kestane kebap yapsam vede bu tarifi :)
eline sağlık olsun
Arkadasiiiim bomba gibi bir lezzet...ellerine saglik, sevgilerimle
Elinize sağlık kolay ve harika sunumlu bir tatlı olmuş sevgiler...
buralarda soğudu yakında kestaneleri görürsek hiç şaşırmam:)
kup nefis olmuş ben en çok portakalla kestane uyumunu merak ettim
ellerine sağlık
Cok güzel bir sunum nefis görünüyor ellerinize saglik .hayirli huzur dolu bir aksam diliyorum sevgiler .
nefis görünüyor,elinize sağlık! kan portakalı dilimlerini zarlarından ayırdığınız pratik bir yol var mı?
Serapppp,,,, bittim ben simdi... :)) Hemen deneyecegim.... Süper bir sunum ve lezzet... Ellerine saglik arkadasim...
Siz kışı getirmişsiniz oralarda bizse nerdeyse yazın ortasındaymış gibi bunalıyoruz, son sıcaklar herhalde.
Kestaneyi çok severim. Bu tarifde müthiş, ellerinize sağlık.
ablacım merhabalar:)
ben hastalıktan pazara gidemedim bu hafta kesin gelmiştir buralara da:)
kuplar nefis görünüyor kendisi ile fazla aram olmasa da canım ister gibi gibi:))
sevgiler..
deniz..
Epey oldu sana uğrayamayalı. Nasılsın canım. Yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık çok öperim :)
Serapcığım ellerine sağlık harika bir tatlı olmuş
baştan çıkarıcı bir tarif ve görüntü...ellerinize sağlık
Buralarıda çok soğuk ve yağışlı kış geldi gerçekten...Kuplar nefis olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
Sevgili Lezzet karnevali,
Yorumun ve ziyaretin icin tesekkürler..Portakali ince zarindan nasil cikardigimi sormussun...Portakali bir kesme tahtasina alip keskin bir bicak ile kabuklarini epey bir kalinca soyuyursun.Yukaridan assagiya dogru.Yani beyazi filan hic kalmayacak sekilde.Daha sonra eline alip bilimlerin oldugu yeri bicak yardimi ile bir sagdan bir soldan kesip dilimleri cikariyorsun.
Yardimi olmasi acisindan birde youtube da buldugum kisa videonun linkini gönderiyorum..Gerci Almanca ama detaylari orada göreceksin.Sevgiler
http://www.youtube.com/watch?v=X9o21HcUKTU
Hilalcim tesekkürler canim....Sevgiler
Ay kuplara bayıldım ben.Harika bir şey.Ellerinize sağlık.
Sevgiler;
Serap'cigim harika bir sey bu.Ellerine saglik canim benim.
Serabim nerde diye düsünürken süper
tarifinle karsimizdasin:))
Kucak dolusu sevgiler...
Kış mevsiminin tek sevdiğim yanı Kestane:)
Ellerine sağlık çok güzel olmuş
Havalar burada da soğumaya başladı. Kestanenin soba üstünde yapıldığı dönemler doğalgaz dolayısıyla biraz gerilerde kaldı ama kestane böyle güzel tatlılarda da bol bol tüketilebilir. Bu kış kestane alınca ben de bu tarifi denemek isterim. Ellerine sağlık.
Serap'cığım,
Buralarda da kışın eli kulağında.
Kestaneler kebap olarak sokaklarda boy göstermeye başladılarsa da henüz siftah etmedik.
Çok nefis bir kup olmuş bu, ellerine sağlık. Ben de kestane ile portakal uyumunu merak edenlerdenim İzgün gibi.
Benim de ne zamandır yapmayı planladığım bir pasta var kestaneli. Bakalım ne zaman kısmet olacak.
Çok sevgiler,
Ordaki kadar olmasada burdada hava iyice soğudu..
Kestaneyi çok severim ve bu kuplara kaşık kaşık dalmak istiyorum..:))
Ellerine sağlık.
SEVGİLER.
merhaba, daha önceki tariflerinizde bisküvi yapmıştınız.
inek sütü alerjisi olan bebegim icin sütsüz bir bisküvi tarifiniz olabilir mi acaba?
inanın çok makbule gecicek..
Sevgili ADSIZ yorumcu....!
Önceki tyayinlarimda biskuvi tarifi verdigimi hatirlamiyorum.Veyahutta biskuvi derken neyi kastetiginide cikaramadim...
Inek sütü yerine keci sütü,soya sütü kullanabilirsin.Sevgiler
Kestaneli her sey cok güzel oluyor. Ellerine saglik Serap abla. Sevgiler...
Selam Serap Hanım...Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.
Serapcim harikasin ne zaman sayfana gelsem bir birinden nefis tariflerinle karsilasiyorum ellerine emeklerine saglik canim.
kestaneli olan lezzetlere bayilirim kuplardan birini alip gidiyorum:))) kucak dolusu sevgilerimi birakiyorum.
Kestaneye ve şekerine zaten bayılırım.Eminiki buda çok lezzetlidir ellerine sğalık canım
Sevgilerimle
Bence de kış gelmiş artık, kestaneli kupa bayıldım, ama haşlayıp soyması bana göre değil... Ellerine sağlık canım, sımsıcak sevgiler...
simplemente hermoso,estoy encantada con tus recetas,abrazos.
Yorum Gönder