24.5.11

Acili portakal soslu ve cevizli tavuk gögsü

5751759709_74b454dba1_z
ACILI, PORTAKAL SOSLU VE CEVIZLI
TAVUK GÖGSÜ
Malzemeler:
2 portakal
100 ml tavuk bulyon suyu
150 g krema
1 aci biber
600 g tavuk gögsü
30 g ceviz ici
60 g bal
tuz,karabiber,taze kisnis
Yapilisi:
°Portakal suyunu sıkın (yaklasik 200 ml olacak)
°Tavuk suyu,krema,ve portakal suyunu bir tencereye koyup kısık ateste kremamsi olana kadar kaynatin.(yaklasik 20 dakika)
°Aci biberide ince ince kesip sosa katin.Daha sonra atesten alip sogumasi icin bir kenara birakin.
°Tavuklari 1 cm lik dilimlere ayirin.Tuz ve karabiber serpip az yagli tavada iki tarafinida 2 ser dakika pisirin.
°Cevizi mutfak robotunda biraz ufalayin,icine bali katin.
°Bu karisimi tavuk gögüslerinin bir yüzüne sürün ve firin tepsisine yerlestirin.
°220 °C dereceli firinda 6-8 dakika pisirin.
°Ikram ederken tabaga acili sos ile birlikte tavuk etini koyup üzerine taze kisnis serpin.
5752313922_b2c514238f

19.5.11

Bir yastikta 50 yil

Sevgili Annem ve babam icin hazirldigim 50. evlilik yildönümü kurabiyleri..Kurabiye hamuru tarifi burada
Üzerini seker hamuru ile kapladim..Resimler ise ince kagida yayilmis seker hamuru üzerine basildi..
Onlara beraber yasamlarinda daha nice mutlu ve sihhatli günler diliyorum..Iyiki varsiniz....
SIZI COK SEVIYORUM
kurabiyeKurabiye 50 yil
Kurabiye
kurabiye
evlilik yildönümüevlilik yildönümü
Assagidaki pastayida" ben yaptim" demek isterdim ama maalesef....:-/
 Sevgili kuzen Damla'nin annem ve babama yaptirdigi sürpriz  pasta.Tema olarak ciceklerle dolu  terastaki sandalyeleri,kahveleri ve de tabiki köpekleri Nina secildi.Babamin elinde de tabiki vazgecemedigi bulmacasi....! Pastayi sevgili Nilay/Kitchenaclock hazirladi.
evllik yildönümü pastasi

14.5.11

Kabaklı ve taze soğanlı kiş

Taze sogan ve kabağın birleştiği güzel bir lezzet...ister 5 çayına ister  kahvaltıva....Tek kişilik olusşuda ayrıca çok pratik...Şiddetle tavsiye ediyorum..
5547970332_807fe8a294
KABAKLI VE TAZE SOGANLI KİŞ
Malzemeler:
250 g un
125 g  soguk tereyagi
1 yumurta
tuz
1 kabak
2 tane taze sogan
1 dis sarimsak
2 yumurta
100 g kasar rendesi
200 ml krema
tuz ve kararbiber
Yapilişi:
°Tereyagini kücük küpler halinde  kesip bir kaba koyun icine un, yumurta ve tuz serpip mikserin hamur cirpma teli ile pütür pütür olana kadar karistirin.Daha sonra elinizle hamur haline getirip folyoya sarip buzdolabinda 1 saat dinlendirin.
°Kabaklari rendeleyin üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin.Taze soganlari ince ince dilimleyin.Kabaklari  elinizle iyice sikip bir kaba alin,icine taze sogani, kasar rendesini,ezilmis sarimsagi koyup karistirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
°Ayri bir kapta yumurta ve kremayi cirpin.
°Hamuru yaglamis kücük kis kaliplarina (veya bir büyük kaliba)kenarlari 1,5 cm yukari cikacak sekilde yerlestirin.
°180° dereceli firinda 5 dakika pisirin.Daha sonra firindan alip kabakli karisimi koyup bir kasik yardimi ile düzeltin, üzerinede yumurtali karisimi döküp 15-20 dakika pisirin.
5547969128_e4baf29595

7.5.11

3.Almanya blog toplantisi


Aylardir büyük bir heyecan ile bekledigimiz ve 3.yaptigimiz  blogcular toplantisi Köln sehrinde sonunda gerceklesti...
Arkadasimiz Sevim yine en ince detaylari düsünerek, bizleri kiraladigi hos bir mekanda agirladi...Eslerin ve cocuklarinda geldigi toplantimizda,havaninda güzel olmasi sebebiyle cok güzel zaman gecirdik...herbirimizin getirdigi börek,cörek,salata,tatli,pasta ve meyvalar bol bol yendi...Piknik havasi tadinda semaverde caylar demlendi..Kahveler icildi..
Bol bol fikir alisverisi yapildi...Bir cok blogcunun kulagi cinlatildi....Ve yine her zamanki gibi zaman su gibi akti..Ayrilma vakti geldi...Diger toplanti icin ay ve zaman belirlendi....
Toplantiya katilanlar ise söyleydi...
Keskinlinin annesi -Bielefeld
Eya's Cookies-Bielefeld
Petunyalarim-Münster
Kafe ikra-Kamp-lintfort
Sevimle-Köln
Emelce mutfak-Frankfurt
Pasta sarayim-Berlin
Bereket sofrasi-Berlin
Ve ben...         -Berlin

(Ha.... birde yukarida adi gecmeyen ama rüyama giren bazi blogcu arkadaslarimda var...Bundan bahsetmek istiyorum.Nasil mi?
Toplanti heyecani beni öyle sarmiski....Gece rüyama kendilerini hic tanimadigim bir kac arkadasda girdi...Bunlarin icinde bilhassa iki kisiye cok sevindim...
Canan's Culinaria   ve   Hasretli lezzetler.. Umarim sizlerle de en kisa zamnda tanisma firsati bulurum..)

2.5.11

citir sogan

citir sogan

CITIR SOGAN-Baharatli
Malzemeler:
4 sogan
1 kase yogurt
1/2 kase un
tuz, karabiber
kekik
toz kirmizi tatli biber
 Yapilisi:
Yogurda tuz ve su ekleyipkoyu bir  ayran haline getirin.Soganlari soyup halka halka olacak sekilde dilimleyin.
Sonra bu halkalari birbirinden teker teker ayirin.Ayranin icine yatirip marina olmasi icin 1 saat bekletin.
Unun icine tuz,karabiber,kekik ve kirmizi toz biberi katip karistirin.
Daha sonra soganlari bir süzgecte süzüp unlu karisima batirip hafif silkeleyip  kizgin yagda kizartin.
citir sogan

27.4.11

tavuk finger (Tavuk köftesi)


tavuk finger

TAVUK FINGER
Malzemeler:
500 g tavuk gögsü
2 yumurta sarisi
2 yemek kasigi kasar rendesi
tuz,karabiber
Baharatli cips
Yapilisi:
Tavuk gögüslerini mutfak robotunda cekin,icine yumurta sarilarini, tuzu, karabiberi ve kasar rendesini ekleyip yogurun.
Cipsleri bir buzluk posetinin  icinde elinizle vurarak kirip ufaltin.Bir tabaga bosaltin.
Elinizi yaglayarak köfte harcindan ufak bir parca alin dikdörtgen sekle getirin.Hertarafini cipsle kaplanmasini saglayin.Tüm köfteleri böyle hazirlayin.
Yagli kagit serilmis 200 dereceli firinda 15-20 dakika pisirin.

21.4.11

tatli Pizza

tatli pizza


TATLI PIZZA
Malzemeler
1 paket vanilyali Dr.Oetker creme ole Puding
Degisik yumusak meyvalar
Incir-cilek-muz-ahududu-üzüm-kivi
Beyaz cikolata rendesi
Hazirlanisi
Pudingi üzerindeki talimata göre hazirlayin.
Meyvalari ince dilimleyin.
Birer kisilik pasta tabaklarina 2-3 kasik  pudingi yuvarlak sekilde yayin.Üzerine meyvalari yerlestirin.Kenarlarinin 1 cm acik kalsin
Daha sonra rendelenmis beyaz cikolatayi serpin.
Kasik ile birlikta servis edin.
Afiyet olsun

Tatli pizza

18.4.11

Blog tanitimi"pasta sarayim"

                                                            BLOG TANITIMI...............!

                              Bundan yaklasik 1 yil önce, yasadigim sehirde beni yakindan takip ve sürekli yorum yazan ama blogu olmayan Fatma ablamizdan bahsetmistim.O günkü bulusmada bana hobby olarak pasta yaptigini ve hic bir egitim almadigini,kendi kendine internetten yararlanarak pastalar yaptigini söylemisti.Elinde de bu pastalarindan olusan bir sürü resimleri görünce bir birinden güzel pastalari blog dünyasinda muhakkak paylasmasini tavsiye etmistim..
                             Aslinda kendisininde  aklindan geciyormus..Ama elinde hem net ceken bir fotograf makinasi olmadigindan hemde bilgisayarinda problem yasadigindan bir türlü cesaret edememis...
Evet Fatma ablamiz da artik Blog dünyasina birbirinden hos pastalari ile katildi...Gerci resimleri hala eski fotograf makinasindan imis ama olsun.Cok cici hos pastalar var.
                                                              PASTA SARAYIM  
                                                                        Ziyaterinize sevinecektir....!
                                           www.pastasarayim.blogspot.com

Fatma ablacim gerci blogunu maalesef bloglarin cok durgun oldugu bir zamanda actin ama yinede bol yorumlu bol izleyicili olsun....!Hayirli olsun...!