Malzemeler:
2 portakal
100 ml tavuk bulyon suyu
150 g krema
1 aci biber
600 g tavuk gögsü
30 g ceviz ici
60 g bal
tuz,karabiber,taze kisnis
Yapilisi:
°Portakal suyunu sıkın (yaklasik 200 ml olacak)
°Tavuk suyu,krema,ve portakal suyunu bir tencereye koyup kısık ateste kremamsi olana kadar kaynatin.(yaklasik 20 dakika)
°Aci biberide ince ince kesip sosa katin.Daha sonra atesten alip sogumasi icin bir kenara birakin.
°Tavuklari 1 cm lik dilimlere ayirin.Tuz ve karabiber serpip az yagli tavada iki tarafinida 2 ser dakika pisirin.
°Cevizi mutfak robotunda biraz ufalayin,icine bali katin.
°Bu karisimi tavuk gögüslerinin bir yüzüne sürün ve firin tepsisine yerlestirin.
°220 °C dereceli firinda 6-8 dakika pisirin.
°Ikram ederken tabaga acili sos ile birlikte tavuk etini koyup üzerine taze kisnis serpin.