Bugün sizlerle Alman mutfaginin belki de en popüler yemegi olan "Tavuk frikase"yi paylasiyorum..Bu tarifim ve digerleri ayni zamanda Tuz Biber dergisi Aralik sayisinda...
Malzemeler:
3 tavuk göğsü
30 gr un
30 gr tereyağı
yarim litre tavuk suyu
1 tatli kaşıgı kapari
1 tutam şeker
1 tatlı kaşıgı limon suyu
1 yumurta sarısı
7-8 mantar
bir kaç kuşkonmaz
1/2 çay bardaği krema
Yapilisi:
Tavuk göğsünü küçük kareler halinde kesin.Bir tencereye üzerini kaplayacak kadar su ilave edip tuz ve karabiber ekleyip pişirin.Daha sonra suyunu sosunda için kullanmak üzere süzün.
Mantarlari ince dilimleyin ve haşlayin.Kuşkonmazlari soyup biraz tuz ilavesi ile haşlayin..Bir kenarda bekletin.
Tereyağını eritip unu katin ve kavurun, kokusu çikinca yarım litre tavuk suyunu ilave edin.Bir iki taşim kaynatin.Kıvamının muhallebiden biraz sulu olması lazim.Gerekirse daha su katabilirsiniz.
Limon suyu,şeker ve yumurta sarısını ile bir terbiye hazirlayip yavaşça bu karişima ekleyin ve kariştırın.
Tavuklari,mantarlari,kaparileri ve kuşkonmazi ekleyip dikkatlica kariştirin.En son olarak kremayi ekleyin.
Pilav eşliğinde ikram edin.
*Tavuk göğsü yerine tüm tavuğu haşlayip da kullanabilirisiniz.
*Kuşkonmaz ve mantar yerine bezelyede katabilirisiniz.
* Krema yerine süt de kullanabilirsiniz.