ELMALI CHEESECAKE
Tabani icin malzemeler:
200 g biskuvi
120 g tereyagi
Diger malzemeler:
3 elma
yarim limon suyu ve kabugu
200 ml kremsanti
50 g un
150 g esmer seker
800 g Labne peyniri
5 yumurta + 2 yumurta sarisi
Yapilisi:
Biskuvileri ince olacak sekilde ufalayin.Bu islem icin mutfak robotunu kullanabilirisiniz.Tereyagini eritip biskuvilere ekleyin.26 cm capinda bir kek kalibina döküp kasik yardimi ile üzerini düzeltin.160 dereceli firinda 10 dakika pisirin.
Elmalari soyun cekirdeklerinden ayirin.1 cm lik küplere kesin.Üzerine bir kac damla limonsuyu dökün.Sonra ufak bir tencereye alip üzerini gececek kadar su koyun.Tencereyi ocaga alip bir iki tasim kaynatin.Elmalar hafif yumusayincaya kadar..!Yaklasik 5 dakika.Sonra süzüp bir kenarda bekletin.
Kremsantiyi ayri bir kapta cirpin.Baska bir kapta un ve esmer sekeri karistirin,labneyi,limonsuyu ve kabugu rendesini ekleyin.Yumurtalari ve yumurta sarilarini teker teker kirarak karistirin.Son olarak cirpilmis kremsantiyi katin.
Elmalari ekleyin.
Firindan cikardiginiz tabana döküp bir saat kadar pisirin.Pisirme süresinde üzeri cok kizarirsa folyo ile kapatin.
Süre sonunda firindan cikarip en az 4 saat veya bir gece bekletin.
Orjinal tarifinde kuru üzüm ve biraz rom kullanilmisti.Biz her ikisinide sevmedigimizden üzüm yerine yabanmersini ve vanilya kullandim.