TAVUKLU PIZZA
Hamuru icin malzemeler:
1 kg un
1 paket yas maya
1 cay bardagi siviyag
tuz,1 tatli kasigi seker
ilik su
Üstü icin
2 tavuk gögsü
300 g tatli sivri biber
1 kase haslanmis misir
1 bag taze sogan
Kasar rendesi
tuz, karabiber
Domates sosu veya hazir pizza sosu
Kekik,kirmizi tozbiber
Hamurunun mayalama:
°Unu bir kaba koyup ortasini havuz gibi acin.
°Yas mayayi einizle parcalayip bu bosluga koyun. Sekeri ve ilik suyu mayanin üzerine dökün.Mayanin su ile iyice kapanmasini saglayin.
°Daha sonra kenarlarindan bir iki avuc unu alip mayali suyun üzerine bolca suyu tamamen kapatacak sekilde serpin.
°10-15 dakika sonra unda catlaklar olusacaktir.Ön mayasi gelmistir.Simdi tuzunu,siviyagi ve iliksuyu ekleyip hamuru iyice yogurun.Ele yapismayacak bir kivama gelinceye kadar su.
°Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
Hamurun mayalanmasi sürerken,
°Tavuk etlerini tavla zari seklinde dograyin.
°Tavada suyunu cekip hafif kizarincaya kadar kavurun, tuzunu ve kirmizi biberi biberini serpin.
Tavuk etlerini azar azar tavada kavurmak iyi sonuc veriyor.Aksi takdirde cok sulaniyor ve kizarma süresi gecikiyor
°Biberleri ince kiyin.Taze soganlari halka halka kesin.
°Mayalanan hamurdan bir parca alip merdane yardimi ile unlu bir zeminde tepsinize göre,ince acin.
°Daha sonra bu hamuru yagli kagit yayili bir tepsiye alin.
°Üzerine domates sosunu sürün.
°Bu sosun üzerine biraz kasar rendesi serpin.
Bu yöntemi hep uygularim.Böylelikle pizzamin üzerindeki renk renk malzemeler peynirin tamamen altinda kalmaz.
°Tavuk etlerini taze sogani biberi,misiri serpin.Simdi kasar rendesini malzemeleri fazla kapatmayacak sekilde tekrar serpin.
°Eger elinizde hazir baharatli barbekü sosu varsa bir kasik yardimi ile pizzanin üzerine gezdirebilirsiniz.
Tavuga cok yakisiyor....!
°Üzerine kekik serpin ve firinin alt kisminda peynirler eriyinceye kadar pisirin.