7.10.10

Mantarli-püreli pilav

                           Püreli pilav
MANTARLI-PÜRELI PILAV
Malzemeler:
2 Kase pirinç
15 Adet mantar
1 Soğan
1 Kase haşlanmış bezelye
Biraz sıvı yağ biraz tereyağı
2 tane patates
Bir kase kaşar rendesi
Biraz dereotu, nane
Kimyon, tuz
Karabiber, kimyon
Yapilisi:
1)Pilavı istediğiniz şekilde pişirip demlenmeye bırakın.
2)Doğranmış ve limon suyunda bekletilmiş mantarları süzdükten sonra soğan ile yağda kavurun, pilava ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon, nane ve dereotunu serpin.
3)Patatesleri soyup haşlayın. Catal ile iyice ezdikten sonra tereyağı ve kaşar rendesinin yarısını ekleyin.
4)Tuzunu kontrol edin.
5)Pisen pilava ekleyin ve bir borcama bosaltin, üzerini düzeltin.
6)Daha sonra patates püresini üzerine yayın, kasik yardimi ile düzeltin sonra geriye kalan kaşar rendesi serpin.
7)Fırında peynir eriyip kızarıncaya kadar pişirin.

3.10.10

Nane receli

                                                         nane receli
NANE RECELI
Malzemeler:
150 g nane yapraklari (saplarindan ayiklanmis)
1,5 su bardagi seker
1 limon
1,5 su bardagi su
Yapilisi:
Nane yapraklarini yikayip süzün.Üzerine sekeri döküp elinizle yapraklar ölene kadar biraz ovusturun.
Bir gece üstü kapali sekilde bekletin.
Bu sürenin sonunda üzerine suyu ekleyip kaynatmaya birakin.
Koyulasmaya basladiginda bir limonun suyunu ekleyin ve bir iki tasim daha kaynatin.
Arzu edilirse az miktarda yesil gida boyasida eklenebilinir.

Tuz Biber dergisi Eylül sayisinda cikan tarifiim......

30.9.10

Pasta

DSC06438_640x480
Kizimin arkadasina yaptigim dogumgünü ve veda pastasi.
Nereye ve nicin gittigini yazmama gerek yok herhalde.......detayla pastanin üzerinde...!

28.9.10

Kurabiye

bebek kurabiyeleri


bebek kurabiyeleri

Bir mevlüt ve birde dogum icin hazirladigim kurabiyeler.
Tarifi icin tikla

25.9.10

Tavuklu pizza

Tavuklu pizza

TAVUKLU PIZZA
Hamuru icin malzemeler:
1 kg un
1 paket yas maya
1 cay bardagi siviyag
tuz,1 tatli kasigi seker
ilik su
Üstü icin
2 tavuk gögsü
300 g tatli sivri biber
1 kase haslanmis misir
1 bag taze sogan
Kasar rendesi
tuz, karabiber
Domates sosu veya hazir pizza sosu
Kekik,kirmizi tozbiber
Hamurunun mayalama:
°Unu bir kaba koyup ortasini havuz gibi acin.
°Yas mayayi einizle parcalayip bu bosluga koyun. Sekeri ve ilik suyu mayanin üzerine dökün.Mayanin su ile iyice kapanmasini saglayin.
°Daha sonra kenarlarindan bir iki avuc unu alip mayali suyun üzerine bolca suyu tamamen kapatacak sekilde serpin.
°10-15 dakika sonra unda catlaklar olusacaktir.Ön mayasi gelmistir.Simdi tuzunu,siviyagi ve iliksuyu ekleyip hamuru iyice yogurun.Ele yapismayacak bir kivama gelinceye kadar su.
°Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
Hamurun mayalanmasi sürerken,
°Tavuk etlerini tavla zari seklinde dograyin.
°Tavada suyunu cekip hafif kizarincaya kadar kavurun, tuzunu ve kirmizi biberi biberini serpin.
Tavuk etlerini azar azar tavada kavurmak iyi sonuc veriyor.Aksi takdirde cok sulaniyor ve kizarma süresi gecikiyor
°Biberleri ince kiyin.Taze soganlari halka halka kesin.
°Mayalanan hamurdan bir parca alip merdane yardimi ile unlu bir zeminde  tepsinize göre,ince acin.
°Daha sonra bu hamuru yagli kagit yayili bir tepsiye alin.
°Üzerine domates sosunu sürün.
°Bu sosun üzerine biraz kasar rendesi serpin.
Bu yöntemi hep uygularim.Böylelikle pizzamin üzerindeki renk renk malzemeler peynirin tamamen altinda kalmaz.
°Tavuk etlerini  taze sogani biberi,misiri serpin.Simdi kasar rendesini malzemeleri fazla kapatmayacak sekilde tekrar serpin.
°Eger elinizde hazir baharatli barbekü sosu varsa bir kasik yardimi ile pizzanin üzerine gezdirebilirsiniz.
Tavuga cok yakisiyor....!
°Üzerine kekik serpin ve firinin alt kisminda peynirler eriyinceye kadar pisirin.

20.9.10

peynirli ton baligi salatasi

Tonlu salata

                       PEYNIRLI TON BALIGI SALATASI
Malzemeler:
1 er adet sari-kirmizi-yesil biber
2 salatalik
1 kase haslanmis beyaz veya kirmizi fasulye
1 demet taze sogan
2-3 kutu ton baligi
100 g beyaz peynir
1 kutu konserve misir
2 limon suyu
Zeytinyagi
1 er demet maydonoz,dereotu
Tuz kararbiber
Yapilisi:
Renkli biberleri ve salataligi zar seklinde dograyin.
Taze sogani ince ince dilimleyin.
Maydonoz ve dereotunu kiyin.
Hepsini bir kapta karistirin.Süzülmüs konserve misir ve baliklari ekleyin.
En son olarakda  haslanmis fasulye ve peyniri  dikkatlice ekleyin.
Yagi ve limonsuyunu ayri bir kapta cirpin.Salatanin üzerine dökün.
Tuzunu ve karabiberini serpin.
Kizarmis tost ekmegi ve limon dilimleri ile ikram edin.

14.9.10

Blog tanitimi....!

Bugün tarif yok.....Sadece bir blog tanitimi var... Bir kac gün önce sayfama gelen cici bir yorumda söyle yaziyordu....

"Blog aleminde cok yeni ve acemiyim,

benide araniza alir ve destek olursaniz cok sevinirim."
 
Yoruma cevap vermek ve kimden oldugunu ögrenmek icin  iade i ziyarete gittim.
 
VE tabiki BERLIN'i  görünce mutlulugumu tahmin edebilirsiniz..Simdi Berlinden 3 kisi olduk...
(Fatma ablamizida alirsak insallah bu sayi 4 olacak)
 
Sevgili Sükran blogunu Agustosta acmis,dedigi gibi bu alemde cok yeni. Daha emekliyor.....
Bu gün kendisi ile tanismak firsatini buldum.Ona destek olmak icin  buradan blogunu tanitmak istiyorum.
 
            BEREKET SOFRASI   Tikla
 
                 Ziyaretinize  ve yorumlariniza sevinecektir...

10.9.10

yaban mersinli krema

                                           yaban mersinli krema
YABANMERSINLI KREMA
4-5 kisilik
Malzemeler:
200 ml süt
200 ml krema
1 tane cubuk tarcin
3 yumurta sarisi
150 g seker
3 yemek kasigi nisasta (tepeleme)
300 g yabanmersini
2 kasik su
Yapilisi:
Süt ,krema ve cubuk tarcini bir tencereye koyup bir tasim kaynatin.Sogumasi icin bir kenara birakin.
Nisastayi su ile inceltin icine yumurta sarilarini ve sekeri ekleyip karistirin. Sogumus olan sütün icinden tarcini cikarip nisastali karisimi ekleyip tencereyi tekrar atese koyun.
Sürekli karistiriarak koyu bir kivama gelmesini saglayin.
Daha sonra kase veya bardaklara kat kat krema ve yabanmersini olarak doldurun.