8.11.10

Volovan

volavan
MILFÖY CANAGINDA MANTAR Vol-au-vent
-VOLOVAN-
Malzemeler:
1 paket hazir milföy
2 yumurtasarsi
500 g mantar (ben Tavuk mantari kullandim-genis bilgi assagida)
1 sogan
2 dis sarimsak
3 kasik yogurt
Maydonoz ,tuz,biber
Yapilisi:
Milföy hamurlarindan büyük fincan yardimi ile 12 daire kesin.
Daha sonra 6 tanesinin ortasini cay bardagi yardimi ile cikartin.
Bu 6 cemberi diger 6 darienin üzerine dikkatlice koyup hafif bastirin.Yagli kagit yayilmis bir tepsiye dizin.Yumurta sarilarini 2 yemek kasigi ile sulandirip milföylerin üzerine sürün.200 dereceli firinda kabarincaya dek pisirin.Yaklasik 20 dakika.
Tencereye biraz yag koyup dogranmis soganlari ve sarimsaklari kavurun ,temizlenmis mantarlari ekleyin  kavurmaya devam edin.Bu sirada  cok az su ekleyebilirsinz.Pisince tuz karabiber ve yogurdu ekleyin.
Firindan cikan milföy canaklarinin ortasini hafifce elinizle bastirinki mantara yer acilsin.
Daha sonra pisen mantari milföylerin icine doldurun ve servis etmeden önce kiyilmis maydonoz ile süsleyin.
Serap diyor ki....Bu tarzda pisen milföyler cesitli sekilde doldurulabilinir.Sebze,et vs.vs.
Yogurt yerine kremada yakisiyor.
Tavuk mantari karadenizde yetisen bir mantar.Almanyaya ise daha cok Polanyadan geliyor.
bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Cantharellus_cibarius
DSC06544
Bu tarifimle sevgili Gül'ün düzenledigi "Milföylü tarifler" etkinligine katiliyorum..

4.11.10

Meksika usulu acili Fasulye

chili con carne
MEKSIKA USULÜ ACILI FASÜLYE-chili con carne
Malzemeler:
300 g kiyma
800 g haslanmis kirmizi fasulye(meksika fasulyesi)
biraz salca
5-6 domates
3-4 kirmizi ve sari etli biber
2 aci sivribiber
100 g konserve misir
1 sogan
3-4 dis sarimsak
tuz,karabiber,kimyon,kekik,pul biber
siviyag
etsuyu
Biraz ketcup
° Domateslerin kabuklari soyup yemeklik dograyin.
° Kirmizibiberleri zar seklinde sivri biberleri ince ince dograyin.
°Tencereye yagi alip ufak dogranmis soganlari hafif kavurun.Daha sonra kiymayi ekleyin.Salcayida katip iyice yedirin ve kavurun.
°Daha sonra domatesleri ,dogranmis sarimsagida ve biberleri ekleyip üzerine et suyunu katip tencerenin kapagini kapatin ve 10 dakika pisirin.
°Dometesler pisince fasulye ve misiri,tuz ve karabiberi,kekik,kimyon ve pul biberi ekleyip bir kac dakika daha pisirin.
° Arzu edenler ketcup ekleyebilir
°Yanina beyaz ekmek ile ikram edin.

29.10.10

terbiyeli havuc corbasi

terbiyeli havuc corbasi
TERBIYELI HAVUC CORBASI
 Malzemeler:
4 havuc
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi un
1 su bardagi süt
6 su bardagi et suyu
1 yumurta
tuz,pul biber
Yapilisi:
Havuclari soyup rendeleyin.Tencereye yagi koyup havuclari bir iki cevirin.Unu ekleyip etsuyunu katin.Tencerenin agzini kapatin.
Havuclar pisinceye ocaktan alip el blenderi ile iyice ezin.Veya tel süzgecten gecirin.
Ayri bir kapta yumurta sarisi ve sütü cirpin.Corbadan bir iki  kasik alip dikkatlice  bu sütlü karisima ekleyin..
 Daha sonra bu terbiyeyi corbaya yavas yavas dökerek karistirin.Bir tasim kaynatin.
Ikram ederken üzerine pul biber serpin.

28.10.10

Yalanci yemekler etkinligi

                        Etkinlik

Etkinlik " YALANCI  YEMEKLER"

Yaklasik 4,5 yil önce actigim blog günlügümde etkinliklere büyük bir zevk ile  katilmaya calistim.Aylar gectikce "acaba bende bir etkinlige evsahipligi yapabilirmiyin "diye düsünüp, altindan kalkamam gerekcesi  ile adimi yazdirmayi cesaret edemedim.
Bundan  alti  ay evvel  sevgili Ayse Yamanin teklifini kiramayip büyük bir hevesle "hadi hayirlisi" deyip onun adi altinda gerceklesen etkinlige evsahibligi yapmaya sonunda kara verdim.
Gerci son zamanlarda bloglardaki etkinlik katiliminin azaldigini  izleyip üzülüyordum.
Hatta gecen ay mesaleyi devir alacagim  arkadasim Sevgili 'Chaplin Cafe' baska bir sebebten dolayi etkinligini iptal edince,tamam buraya kadarmis dedim.. Bende  birakiyorum diyerek sevgili Zehrayla (Eya's Cookies) dertlestim,dertlestim diyorum cünkü cok ama cok heveslendigim konusunu  bile aylar önce belirledigim,evsahibligi yapmanin heyecanini, hayalini kurdugum sey gerceklesmeyecekti.

Kendisi bana "hayir birakmamalisin... Bloglardaki durgunlugu sen canlandiracaksin ,böyle bir seyi aklina bile getirme..!" diye beni bol bol motive etti.

Buradan su anda karsinizda oldugum icin Zehrama ve tabiki etkinlik kodu icin yardimlarindan dolayi sevgili esine cok tesekkür ediyor ve etkinlik konusunu acikliyorum...

YALANCI YEMEKLER
Hani cogu zaman orjinalleri zahmetli  geldiginden veya zaman sıkıntsından veya  herhangi bir sebebten yalancisina basvurulan

 tatlisi, tuzlusu, eti, köftesi, böregi, cöregi, corbasi, pastasi, kurabiyesi  her neyse...yalanci olsun da..

 hepsinin yalanci tariflerini bekliyorum sizden.
Ve bol katilimli bir etkinlik olmasini arzu ediyorum..Bunu gercekten cani gönülden diliyorum..!

Haydi arkadaslar tariflerinizi ,katildiginiz sehir ve adinizla birlikte 15 Kasima kadar  bana E-mail yoluyla gönderin...Bende bu tarihten sonra yayinlayayim.
                                                  serapmail@web.de


Etkinlik kodunu sayfaniza eklemek icin yandan alabilirsiniz ...!

27.10.10

Bulusma

                                                 Berlin
                             Gecenlerde 1.Berlin bulusmamizi gerceklestirdik.
Daha önce bir etkinlik sayesinde Berlinde bir blogcu oldugunu ögrenmis ve Nesrini tanima firsati bulmustum
         Ardindan bu bulusma ile ilgili resime gelen yorumda beni takip eden ve sürekli yorum birakan Fatma ablamizinda  burada yasadigini ögrenince 3 kisi oldugumuz icin bayagi bir sevinmistim..Ardindan Sükran seslendi bende varim, bende  buradayim diye...Sükranin ardindan da Nurseli bulunca birbirimiz tanima vaktinin geldigini anladik.
           Kisin yine tesaddüfen ögrendigim ve telefonla görüstügüm diger Berlinli ama simdi Amerika'da yasayan sevgili Peri'nin ,ziyaret icin Berline gelis tarihide bu aya dek gelince, bulusma kacinilmaz oldu.Sipsak bir yer ayarlandi.Saat belirlendi ve tanisma gerceklesti.
          Diger 2 Almanya genel blog bulusmasinda oldugu gibi konusulan konular zaten belliydi.Blogla ilgili programlar, sorular,sorunlar, cesitli ürünler ve tabikide herzaman oldugu gibi yetmeyen saatlar.
Nurselimizin hepimize ayri ayri yaptirdigi cicek demetleri esliginde hosca gecen vakitten bir kare..
1.berlin bulusmasi
Nursel(Nurselin pasta evi)- Nesrin(Hayat Agaci)- Fatma abla(blogu henüz yok)-Sükran(Bereket Sofrasi)Bendeniz-Peri(Periler Sofrasi)

DSC06560_300x109

26.10.10

En cok tiklanan tariflerim

Sevgili Nesrin gecenlerde beni mimlemisti.Fakat hem bir bulusma organize etmek, hemde etkinlik hazirliklari sebebi ile kendisine hemen dönemedim.Bugün sirasi geldi ve bende en cok tiklananlari acikliyorum.
Iste bunlarda benim en cok tiklanan tariflerim.




21.10.10

Kuru meyvali sütlac

meyvali sütlac
KURU MEYVALI SÜTLAC
Malzeme:
1 su bardagi seker
1 corba kasigi pirincunu
3  corba kasigi    pirinc
1 litre Süt
Vanilya
Biraz kuru kayisi
üzüm,dut ve meyva sekerlemeleri(portakal,limon)
Yapilisi:
°Pirinci tencereye alip üzerini 4 parmak gececek kadar su ekleyin ve kaynamaya birakin.Pirincler biraz yumusayinca  süzün.
°Kuru meyvalari suya koyup yumusamalari icin bekletin.
°Sütü ve süzülmüs pirinci bir tencerede kaynamaya birakin
°Kaynadiktan 3 dakika sonra sekerini ekleyin.
Pirinclerin iyice yumusadigindan emin olunca pirinc ununu bir kasede biraz su ile inceltin ve sütlaca ekleyin.
°Yumusayan meyvalarin suyunu süzüp bunlarida sütlaca ekleyin.Vanilyasini katip ocaktan indirin.
°Kaseler bosaltin.Üzerine ister tarcin, ister dövülmüs antep fistigi ekleyin.

12.10.10

Yabanmersinli pasta

                                        Yaban mersini pastasi
YABANMERSINLI PASTASI
Tabani icin malzemeler:
100 g biskuvit
100 g tereyagi
1 limon kabugu rendesi
Ara malzemeler:
6 yaprak jelatin
veya bitkisel jelatin
250 g labne peyniri
300-400 g yaban mersini
75 g seker
200 ml cirpilis krema
Üstü icin malzemeler:
300 ml krema
1 kasik seker
1 paket krema sertlestirici
Yapilisi:
Biskuviler mutfak robotunda yoksa dondurucu posetinde incecik ufalanir.Eritilmis tereyagi ve limon rendesi ile birlikte karistirilip 20 cm capinda bir kaba altina yagli kagit yerlestirilierek yayilir.

Jelatin üzerindeki talimata göre hazirlanir.Labne peyniri,ezilmis ve püre haline getirilmis yaban mersini ve seker karistirilir.Jelatin eklenir.Hafif donmaya basladiginda cirpilmis krem santi eklenir ve kaliba bosaltilir.

Buzdolabinda en az 3 saat bekletilir.

Bu süre sonunda 300 ml krema ,seker ve krema sertlestirici ile iyice cirpilir ve pastanin üzerine yayilir.

TUZ BIBER DERGISI Austos saysinda yayinlanan tarifim...