MILFÖY CANAGINDA MANTAR Vol-au-vent
-VOLOVAN-
Malzemeler:
1 paket hazir milföy
2 yumurtasarsi
500 g mantar (ben Tavuk mantari kullandim-genis bilgi assagida)
1 sogan
2 dis sarimsak
3 kasik yogurt
Maydonoz ,tuz,biber
Yapilisi:
Milföy hamurlarindan büyük fincan yardimi ile 12 daire kesin.
Daha sonra 6 tanesinin ortasini cay bardagi yardimi ile cikartin.
Bu 6 cemberi diger 6 darienin üzerine dikkatlice koyup hafif bastirin.Yagli kagit yayilmis bir tepsiye dizin.Yumurta sarilarini 2 yemek kasigi ile sulandirip milföylerin üzerine sürün.200 dereceli firinda kabarincaya dek pisirin.Yaklasik 20 dakika.
Tencereye biraz yag koyup dogranmis soganlari ve sarimsaklari kavurun ,temizlenmis mantarlari ekleyin kavurmaya devam edin.Bu sirada cok az su ekleyebilirsinz.Pisince tuz karabiber ve yogurdu ekleyin.
Firindan cikan milföy canaklarinin ortasini hafifce elinizle bastirinki mantara yer acilsin.
Daha sonra pisen mantari milföylerin icine doldurun ve servis etmeden önce kiyilmis maydonoz ile süsleyin.
Serap diyor ki....Bu tarzda pisen milföyler cesitli sekilde doldurulabilinir.Sebze,et vs.vs.
Yogurt yerine kremada yakisiyor.
Tavuk mantari karadenizde yetisen bir mantar.Almanyaya ise daha cok Polanyadan geliyor.
bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Cantharellus_cibarius
Bu tarifimle sevgili Gül'ün düzenledigi "Milföylü tarifler" etkinligine katiliyorum..